Om forslaget
Formålet med lokalplanen er at fastlægge bestemmelser for opførelse og udvidelse i form af tilbygninger, og sikre at området fremtræder som en ensartet kædehusbebyggelse.
Disse forhold reguleres i lokalplanens bestemmelser:
- ydre fremtræden,
- ubebyggede arealer og beplantning.
Lokalplanen erstatter og ophæver de to gældende lokalplaner for området: Lokalplan 51 fra marts 1984 og Lokalplantillæg 51.1 fra februar 1999. Bestemmelserne fra begge lokalplaner er i hovedtræk videreført og udover de udvidede byggemuligheder, så præciseres en række bestemmelser i lokalplanen, så håndhævelsen bliver mere entydig.
Forslaget til lokalplan 146 ændrer byggemulighederne, så der kan opføres:
- En tilbygning på 40 m² i byggefelt A og en tilbygning på 39 m² i byggefelt B
- En ekstra tilbygning på 39 m² i et nyt byggefelt C på enkelte ejendomme, der har et større grundareal end de øvrige ejendomme.
I lokalplanforslaget er den samlede bebyggelsesprocent for området som helhed sat til 40. For den enkelte ejendom er der ikke fastsat en bebyggelsesprocent, men byggemulighederne er reguleret, så alle ejendomme kan opføre en tilbygning i både byggefelt A og B.
Lokalplanens bebyggelsesregulerende bestemmelser har som et af sine vigtigste formål at sikre, at facaderne sammen med forhaverne fremstår med et ensartet udtryk på tværs af lokalplanområdet. Lokalplanen indeholder derfor bestemmelser omkring facaders udformning og tilsvarende for døre og vinduer. I forhold til de gamle lokalplaner er bygningshøjde, murstenstypen, farve og mønsteret blevet præciseret, da disse ikke fremgik entydigt.
Lokalplanen indeholder en ny bestemmelse, som fastlægger, at omfanget af småbygninger så som carporte og skure på hver ejendom højst må være 20 m² for grunde med et areal under 600 m² og 35 m² grunde med et areal over 600 m². Carporte skal fortsat opføres i samme design, som de oprindelige, men det er muligt at forlænge carporten. Lokalplanen indeholder også bestemmelser for placering og udformning af et affaldsskjul, der giver mulighed for placering af de nye affaldsbeholdere, der udrulles ultimo 2022.
I baghaven stilles der krav om, at tilbygninger og småbygninger skal udføres uden tagrejsning, så de er tilpasset kædehusets flade tag.
Lokalplanen sikrer samtidig, at om- og tilbygninger opføres i en stil, der harmonerer med den byggestil, som hovedbygningen oprindeligt er opført i.
Se forslag til Lokalplan 146 – Tårnby Eng (åbner i et nyt vindue)
Tidsperiode for høringen
4. april 2022 til 2. maj 2022.
Send dit høringssvar til os
Hvis du har kommentarer, indsigelser eller andet som du gerne gøre os opmærksom på, kan du sende et høringssvar til os. Henvis til lokalplan 146 i din mail.
Send høringssvar til plan@taarnby.dk
Frist for høringssvar
Vi skal have modtaget dit høringssvar senest den 2. maj 2022.
Hvis du sender et høringssvar, skal du være opmærksom på kun at fremsende fortrolige eller personfølsomme oplysninger, hvis du vurderer, at de har relevans for sagen. Sundhedsoplysninger eller oplysninger om sociale forhold vil sjældent være relevante.
Husk
Når et forslag til lokalplan er offentliggjort, må ejendomme, der er omfattet af forslaget ikke bebygges eller benyttes på en måde der skaber risiko for en foregribelse af den endelige plans indhold. Der kan dog efter høringsfristens udløb gives tilladelse til bebyggelse og udnyttelse efter planforslaget, hvis det kun vedrører mindre forhold og er i overensstemmelse med den gældende kommuneplan.
Det gælder indtil planforslaget er endeligt vedtaget, dog højst et år fra forslaget blev offentliggjort.
Det sker der efter høringsfristen
Alle rettidigt fremsendte høringssvar vil indgå i den videre sagsbehandling og bliver fremlagt for Bygge- og Ejendomsudvalget samt Kommunalbestyrelsen, som tager endeligt stilling til, om lokalplanen skal endeligt godkendes eller ej. I forbindelse med den politiske behandling af lokalplanen vil høringssvar blive offentliggjort på kommunens hjemmeside under dagsordener og referater for de relevante udvalg.
Klageadgang
Afgørelsen om ikke at miljøvurdere lokalplanforslaget kan påklages i fire uger efter offentliggørelsen.
Lokalplanen kan påklages efter den endelige vedtagelse.