Kort beskrivelse
Det ansøgte projekt til stormflodssikring i form af en jordvold og en betonmur vil reducere risikoen for oversvømmelse ved Tårnby Renseanlæg i forbindelse med ekstremhændelser.
Natur- og miljømæssige forhold, adgangsforhold og rekreativ udnyttelse af kysten forventes ikke at blive påvirket væsentligt eller ændret som følge af projektet. Der er ingen forhold i den inkluderede lovgivning, der taler imod projektets udførelse, og kommunen vurderer derfor, at der kan meddeles tilladelse til det ansøgte anlæg i henhold til Kystbeskyttelsesloven.
For så vidt angår jordvolden er der tale om en retlig lovliggørelse, da volden er etableret i løbet af 2020.
Afgørelser og vilkår
Tårnby Kommune meddeler hermed tilladelse til at etablere den ansøgte jordvold (retlig lovliggørelse) samt tilladelse til etablering af en højvandsmur til stormflodssikring i overensstemmelse med beskrivelserne i ansøgningsmaterialet.
Der gives tilladelse til at både jordvold og højvandsmur kan dimensioneres til 2,6 m DVR90.
Tilladelsen til etablering af højvandsmuren må først udnyttes efter klagefristens udløb. En evt. klage har opsættende virkning. Det betyder, at hvis der klages, må tilladelsen ikke udnyttes, før klagenævnet har truffet afgørelse. Læs mere herom i afsnittet om klagevejledning.
Bilag 1. Kort over projektområdet (pdf)
Klagevejledning
I denne afgørelse træffes to afgørelser:
1) Tilladelse til kystbeskyttelse (kystbeskyttelseslovens § 3, stk. 1) og
2) Afgørelse om, at projektet ikke er omfattet af krav om miljøvurdering (miljøvurderingslovens § 21, stk. 1).
Begge afgørelser kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet senest 4 uger fra offentliggørelse af afgørelsen.
Miljø- -og Fødevareklagenævnet kan behandle klager over retlige spørgsmål (f.eks. om projektet skulle have været miljøvurderet, og om afgørelsen opfylder lovens krav til indhold og procedure).
Du kan læse mere om Miljø- og Fødevareklagenævnet på nævnets hjemmeside: www.naevneneshus.dk