Udskriv

Vær med til at styrke dit nærdemokrati.

borgerforslag

Stil og støt borgerforslag.

Har du et forslag, du gerne vil have, at dine lokale politikere tager stilling til? Så kan du stille et borgerforslag. Se også på de allerede stillede forslag. Måske er der et, som du gerne vil støtte op om.

Alle Tårnby-borgere, som er fyldt 15 år, kan stille og støtte andres borgerforslag her på siden, og på den måde være en aktiv spiller i det lokale demokrati.

Stil eller støt et borgerforslag

Når et forslag har samlet opbakning fra 1000 andre Tårnby-borgere vil forslaget komme på Kommunalbestyrelsens dagsorden på et af deres månedlige møder. Forslaget står aktivt og kan stemmes på i 12 måneder.

 Alle besøgende på hjemmesiden vil løbende kunne følge med i, hvor mange der støtter et borgerforslag. Du kan stemme én gang på hvert forslag. Du kan godt opstille flere forslag om forskellige emner.

Læs retningslinjerne for borgerforslag i Tårnby Kommune.

Ordningen træder i kraft den 1. februar 2020 og evalueres efter to år i 2022.

Hvad kan forslagene handle om

Forslagene kan handle om alt det, som ligger inden for kommunalbestyrelsens mandat og have relevans for den type af opgaver, som Tårnby Kommune løser. Det kan være konkrete forslag om flere legepladser, veje og vedligeholdelse, forslag til kultur og fritidsaktiviteter og lignende.

Forslagene skal selvfølgelig overholde dansk lovgivning og må ikke være injurierende eller groft stødende, eller indeholde fortrolige eller personfølsomme oplysninger.

Sådan kan du stille et forslag

Når du vil stille et forslag, skal du benytte dit NemID. Det er vigtigt, da det er med til at sikre, det kun er Tårnby borgere, der stille forslag. Dit navn vil blive vist sammen med selve forslaget på hjemmesiden. Du skal være fyldt 15 år for at stille forslag.

Du må gerne have flere aktive forslag samtidig, så længe hvert forslag omhandler et nyt emne.

Sådan støtter du et forslag

Du skal også være fyldt 15 år og borger i Tårnby Kommune for at stille et borgerforslag. Du skal bruge dit NemID, da det kun er borgere i Tårnby, der kan stemme på forslagene. Man vil ikke kunne se personoplysninger på dem, som støtter forslaget på hjemmesiden.

Du kan kun stemme en gang på hvert af de opstillede forslag.

Sådan behandler vi dine personoplysninger

Når du opretter eller støtter et forslag, registrerer Tårnby Kommune dit navn, adresse og e-mail. Formålet med at behandle dine oplysninger er, at vi skal sikre at betingelserne og proceduren for ordningen overholdes. Vi gemmer dine oplysninger i 12 måneder efter, du senest har enten fremsat eller støttet et forslag. Er din brugerprofil slettet, kan du altid oprette en ny.

Hvis du ikke kan bruge NemID

Hvis du ikke kan anvende NemID til at oprette et forslag, kan du kontakte Kommunalbestyrelsens Sekretariat på Tårnby Rådhus.

Du skal have dit forslag med på skrift. Sekretariatet kan sætte dit forslag i systemet for dig ved at skanne det ind. Vi skriver ikke forslaget for dig.

 

×

Cookie info