Udskriv

Dyr og fugle på Vestamager i juni

Dyr og fugle på Vestamager i juni

Om redebyggende strandskader og et sjældent besøg fra Amager af grævlingen.

Af Eddie Fritze, Tårnby Naturskole, juni 2014

Ved Vestamagercentret har et par strandskader deres rede oppe på det flade tag. Det har de haft i adskillige år, og det er ganske godt udvalgt, da de herved er beskyttet mod rovdyr som hunde, katte og ræve. Det er set før at de i Danmark og i udlandet kan vælge tage på bygninger som redeplads En egentlig "rede" er der dog ikke tale om, da strandskaden på øer og holme kun lægger en lille ring af små sten og muslingeskaller rundt om æggene, og sikkert gør noget lignende oppe på taget.

For øvrigt er strandskaden kendt for at kunne blive temmelig gammel! Således er 20 år ingen undtagelse, og den ældste kendte, ringmærket i Tyskland, nåede at blive 43 år og 4 måneder inden den blev taget af en rovfugl.Gransanger

Ellers klinger sangen af løvsangere og gransangere efterhånden af, og "erstattes" af den lille tornsangers ensformige sang i tjørnekrat langs vejene herude.

Som nogle læsere sikkert har bemærket, så er grævlingen blevet set ude i nærheden af Kongelunden. Det skulle så vidt vides være første gang den er på Amager - altså i nyere tid! Ræve har her altid været mange af på Amager. Ved Naturskolen har vi ofte haft fornøjelsen af at se en helt hvid hermelin med sort halespids. Dette er dyrets vinterdragt. Om sommeren er den nærmest lysebrun, mens halespidsen altid er sort.

Grævling

Edderfuglene på ydersiden af dæmningen har længe været her i følge med deres ællinger. De formodes at komme fra Saltholm, da de mig bekendt ikke yngler på Amager.

Fuglene er øverst Strandskade, midterst Gransanger. Nederst ses en Grævling. Foto: Colourbox.

×

Cookie info