Udskriv

Kongelunden

Kongelunden mod Collins Allé. Foto: Tobias Markussen.

Kongelunden rummer rige muligheder for at nyde det skovlige idyl, iagttage på fugle og med den kystnære strækning er der rig muligheder for at boltre sig i bølgen blå.

Kongelunden ligger i den sydlige ende af naturparken. Det meste af skoven er egetræer, men der er også mulighed for at støde på ædelgran, rødgran, birk, ask, skovfyr og bøg i skoven. Skoven er hjemsted for over 300 fuglearter, og derfor et yndet mål for fuglekiggere. 

Kongelunden indbyder desuden til mangeartede og fysiske aktiviteter som løb, cykel og gåture. Skoven vender ud mod vestkysten, så man vil ofte kunne se kitesurfere ud for kysten. Ved Længste Høj i den sydlige del af den nye Kongelund er der bygget et primitivt overnatningssted med bålsted, hvor du kan slå dit telt op.

Praktiske forhold 

Kongelunden ligger på Amagers sydspids, og der er gode offentlige transportmidler fra byen ud til skoven.  Der er P-pladser i alle dele af skoven. Læs mere om de praktiske forhold i Kongelunden. 

Der er adgang til skoven mange steder og de større stier og veje i skoven er tilgængelige for kørestolsbrugere. Kortet i Naturstyrelsens folder om Kongelunden viser parkeringspladsernes placering og der er indtegnet en handicapegnet rute.

Aktiviteter og seværdigheder

I Kongelunden finder du et væld af aktiviteter og seværdigheder. Der er rige muligheder for fysisk udfoldelse, kigge fugle eller fly eller nyde udsigten over Øresund. 

 Læs mere om aktiviteter og seværdigheder i Kongelunden

Historie 

Kongelunden er en kunstig anlagt skov der blev påbegyndt i 1818. Bønderne havde brugt den oprindelige skov til brændsel, gavntræ og for at skaffe landbrugsjord og efter Svenskekrigene (1657-60) var Amager stort set skovløs.

Kongelunden var indtil 1920 hjemsted for det kongelige Fasaneri, der kunne levere op til 1000 fasaner om året. I 1921 blev skoven åbnet for offentligheden og har siden udviklet sig til et stort rekreativt område, med flere forskellige stityper på kryds og tværs.

Læs Kongelundens historie 

Skovejer

Kongelunden hører under Naturstyrelsen, Hovedstaden. Læs mere om hele Vestamager-området på Naturstyrelsen's hjemmeside

Det finder du i nærheden

Pinseskoven

Søndre Pumpe

Klyde- og Hejresøen

Sydvestpynten

×

Cookie info