Udskriv

Kalvebod Fælled

Cyklister på Kalvebod Fælled. Foto: Naturcenter Amager

Tårnby kommune er Danmarks næst-grønneste kommune. Det skyldes Saltholm og det inddæmmede område Kalvebod Fælled på Vestamager.

Kalvebod Fælled har kun været oven vande siden omkring 1943, hvor det 20 km2 store område blev inddæmmet. Naturen - særligt fuglelivet - indtog hurtigt området. De første 40 år var Kalvebod Fælled militært øvelsesterræn. Nu er området åbent og en stor del af Naturpark Amager, hvor alle kan færdes frit ad de mange stier og veje eller tværs indover terrænet. 

Naturcenter Amager fungerer som en fin indgang til hele Kalvebod Fælled. Her kan du se kort, hente informationsmateriale om området eller deltage i aktuelle aktiviteter.

Tårnby kommune har sin naturskole som en del af naturcentret. På naturcentret er desuden Traktørsted og toiletter samt et Friluftshus.

I Friluftshuset kan du leje cykler, rulleskøjter og forskelligt udstyr til at blive klogere på dyr og planter. Du kan købe brænde, hvis du vil tænde bål på et af områdets mange bålsteder. Friluftshuset drives af Tårnby Kommune i samarbejde med Naturstyrelsen og Amager Skovhjælpere. 

Læs mere om alt det du kan se og opleve i guide til Kalvebod Fælled

Hør om Naturcenter Amager, Tårnby Naturskole og hvordan borgerne bruger Kalvebod Fælled. 

Du skal være opmærksom på, at udbyderen af servicen sætter en eller flere cookies på din computer når du trykker på afspil  video

×

Cookie info