Udskriv

Naturpark Amager

Naturpark Amager

Naturpark Amager samler naturen på Amager til en af verdens største storby-parker. Det skal pleje naturen, skabe vækst og nye oplevelser for borgerne.

Naturområderne på Amager forenes som en naturpark, der bliver blandt verdens største storby-parker. Det sker i et samarbejde mellem Miljøministeriet, By & Havn samt Københavns Kommune, Dragør Kommune og Tårnby Kommune.

Naturpark Amager omfatter Amager Fælled, Kongelunden og kysten fra Kongelunden til Dragør. I alt bliver parken på 3.000 hektar. Til sammenligning er Dyrehaven godt 1.000 hektar og Central Park i New York 350 hektar.

Fremadrettet vil alle arealerne blive udviklet i fællesskab, for at sikre naturens udvikling og skabe nye rum for friluftsliv. Indtil videre har partnerne tilsluttet sig en fælles udviklingsstrategi for Naturparken. Som noget af det første, vil partnerne koordinere de trafikale forhold, så turister og borgere får lettere vej igennem parken. For eksempel bliver der etableret en cykelsupersti i den nordlige del af naturparken.

Naturpark Amager er fra 2015 godkendt under Friluftsrådets Danske Naturparker. Det betyder, at parken er en del af det nationalt naturnetværk.

Læs mere om Naturpark Amager

×

Cookie info