Udskriv

De Blå Bænke

Blå bænk ved Den blå Planet

Bænkene snor sig som et blåt bånd mellem Metroen og Den Blå Planet og fungerer som vejviser, bænk og kunstoplevelse i ét.

De blå bænke er skabt af kunstneren Jeppe Hein. Allerede i metrotunnelen bliver man mødt af en blå bænk, der er placeret op ad en muret væg og ser ud som om bænken fortsætter in igennem væggen. På vej op ad trappen får man hurtigt øje på flere blå bølger i form af endnu en bænk. 

Blå bænk ved Kastrup Metrostation
Blå bænk ved Kastrup Metrostation. 

Udover at viser vej de 600 meter fra metro til Den Blå Planet er ideen med bænkene at man kan bruge dem til at hvile sig på og som legeredskaber for børn. Desuden har bænkene hver især og tilsammen en skulpturel, æstetisk funktion i omgivelserne, som de binder sammen og giver et fælles udtryk.

Der er i alt 13 bænke på den 600 lange strækning fra Kastrup Metrostation til Den Blå Planet. Bænkenes samlede længde er 130 meter og  er en del af kunstnerens serie "Modified Social Benches", der i andre udformninger har været vist på bl.a. Manhattan og i Aarhus. Bænkene er lavet af aluminium og pulverlakerede blå.

Kunstværket er indviet fredag den 27. november 2015 og er delvis financieret af Ny Carlsberg Fondet som en gave til Den Blå Planet. 

Blå bænk ved Kastrup Havn
Blå bænk ved Kastrup Havn 

 

 

 

×

Cookie info