Udskriv

Den Blå Planet

Den Blå Planet udefra

Den Blå Planet er Nordeuropas største akvarium.

Den Blå Planet blev åbnet i marts 2013 og er et spændende sted at besøge med flot arkitektur og en storartet beliggenhed direkte ud til Øresunds Kyst, nær motorvejen og Københavns Lufthavn og let at komme til via Øresundsbroen eller Metro-stationen Kastrup.

Den Blå Planets akvarier rummer i alt 7 mio. liter, man kan se 20.000 dyr fordelt på 450 arter, og stedet er stadig udvikling, fx vokser større arter ret langsomt, og visse hajarter er først fuldt udvoksede ind i 2020erne.

De forskellige afsnit på Den Blå Planet har hver sit tema: Det kolde vand, Langt mod nord, Grotten, Regnskoven, Evolution og tilpasning, Oceanet, Koralrevet og Afrikas søer. Desuden er der en stor skoletjeneste, og børn har i det hele taget gode muligheder for at møde havets dyr på nærmeste hold.

I løbet af det første år havde Den Blå Planet 1,3 mio. gæster. Den nye bygning erstattede Danmarks Akvarium i Charlottenlund, som havde fungeret siden 1939. Man kan læse om det fantastiske byggeri og historien bag på Bygningsfonden Den Blå Planet.

Se Den Blå Planets hjemmeside.

×

Cookie info