Udskriv

Sådan registrerer I jeres forening i CVR

Sådan får din forening et CVR-nummer og en NemKonto

Din forening skal have et CVR-nummer og en NemKonto, hvis den skal kunne søge om/modtage tilskud fra kommunen og andre offentlige myndigheder. For at kunne få et CVR-nummer og en NemKonto til din forening skal du først registrere den på Virk Indberet.

Sådan får jeres forening et CVR-nummer

  • Start med at gå ind på Virk.dk Indberet
  • Tryk på feltet Start i menuen Start frivillig forening og log på med dit NemID.
  • Registrér herefter din forening. Du skal oplyse foreningens navn, adresse, telefonnummer og e-mail. Det er gratis at registrere en forening.
  • Når SKAT har godkendte din frivillige forening, sender de et registreringsbevis med et CVR-nummer til foreningens digitale postkasse.

Alle med NemID kan registrere en frivillig forening på Virk Indberet. Det behøver altså ikke at være formanden eller kassereren, der foretager registreringen af foreningen. En person i jeres forening benytter sin personlige NemID - vedkommende skal være "tegningsberettiget" og dermed kunne underskrive på foreningens vegne, eller har en fuldmagt fra den tegningsberettigede.

Sådan får jeres forening NemID medarbejdersignatur

Når jeres forening skal søge tilskud fra Tårnby Kommune eller tjekke digital post fra andre offentlige myndigheder skal I bruge en NemID medarbejdersignatur. 

Sådan får din forening en NemKonto

  • Efter at din forening har fået et CVR-nummer, skal du kontakte banken.
  • Banken opretter en NemKonto, som tilknyttes foreningens CVR-nummer. 

Banken skal bl.a. se foreningens vedtægter og referatet af jeres seneste generalforsamling, inden den kan oprette en NemKonto til jer.  Læs mere om Nemkonto og foreninger

Husk at oplyse foreningens CVR-nummer til kommunen

Når foreningen har fået sit CVR-nummer og en NemKonto, er det vigtigt, at I giver besked om det til Tårnby Kommune via Tårnby foreningsportal og andre myndigheder, som I modtager udbetalinger fra. Myndighederne skal nemlig bruge foreningens CVR-nummer, når den skal udbetale penge til jeres NemKonto.

Sådan opretter din forening en digital postkasse

Under overskriften opsætning af virksomhedens digitale postkasse finder du en vejledning til opsætning af din digitale postkasse på Virk. 

 

×

Cookie info