Udskriv

Kastrup Strandpark

Kastrup Strandpark

På den inddæmmede Øresundskyst nord for de gamle industri- og fiskerihavne anlagde man 1978-85 en stor, moderne lystbådehavn med dertilhørende store grønne områder og havnepromenade. Arkitekterne bag var Friis og Moltke og landskabsarkitekten Erik Mygind.

Med afsæt i Københavns Kommunes anlæggelse af Amager Strandpark opstod ideen om renoveringen af den nordlige del af Kastrup Strandpark. I 2004-05 blev Søbadet, også kaldet 'Sneglen' opført, designet af White Architects.  Det nye søbad blev nomineret til en pris ved Mies van der Rohe Award 2005. I 2009 tildelte den Olympiske Komité, anlægget en bronzemedalje i kategorien svømmeanlæg og anlægget fik også tildelt en udmærkelse af den Paralympiske Komite for at være et 'Forbilledligt projekt, der tilbyder adgang og oplevelser for handicappede i udfordrende omgivelser'. I Årene 2005-07 blev havnepromenade, cykelparkering og terrænændringer anlagt med afsæt i landskabsplanen udarbejdet af Opland Landskabsarkitekter. 

I parken kan man se skulpturen, 'Uden Titel' af Søren Georg Jensen, købt af kunstmuseet Louisiana i juni 1981 og skulpturen 'Kolossen' af Jørgen Haugen Sørensen fra 2011. Kolossen er en gave fra Ny Carlsbergfonden og er 7,2 meter høj og består af 69 tons granit og er kunstnerens hidtil største værk. 

Kastrup Strandpark tilbyder mange oplevelser både i, på og nær vandet. Der er gode muligheder for boldspil, solbadning og picnic på de store grønne plæner. Der er både restaurant, ishus, toiletbygning, legeplads og fritløbsområde for hunde. 

Se kort med mere information 

Ordensreglement i Kastrup Strandpark

Havnekontoret

Kastrup Strandpark 31

2770 Kastrup

Vagttelefon:

Telefon: 32 50 21 27

Telefax: 32 50 25 97

E-mail: kl.tf@taarnby.dk

Leder: Havnefoged Helge Jørgensen

×

Cookie info