Udskriv

Kastrupgårdsamlingen - Tårnby Kommunes kunstmuseum

Kastrupgårdsamlingen

Det smukke museum viser vekslende udstillinger af moderne kunst og har en permanent udstilling om maleren og keramikeren Theodor Philipsen. Desuden er der lokalhistoriske udstillinger.

Adresse

Kastrupvej 399
2770 Kastrup
Telefon: 32 51 51 80
Telefax: 32 50 36 09

Leder: Mette Sandhoff Mansa.
Museumsinspektør: Kristian Rasmussen.

Åbningstider

Se Kastrupgårdsamlingens hjemmeside

Entrépriser

Der er fri entré for alle besøgende på Kastrupgårdsamlingen.

Der er dog arrangementer på museet som vil kræve betaling eller billet. Det vil fremgå af arrangementet, hvis det er tilfældet.

Bygningen og samlingen

Kastrupgårdsamlingen blev i 1977 indrettet i to fløje af Kastrupgård, et landsted fra midten af 1700-tallet. Dette historiske miljø danner rammen omkring en samling af moderne grafik og en betydelig udstillingsvirksomhed, hvor hovedvægten er lagt på nyere billedkunst. Læs mere om udstillingerne i Kastrupgårdsamlingens folder. Folderen kan rekvireres på bibliotekerne og på rådhuset. Læs mere om omvisninger, Kastrupgårdsamlingens Venner og skoletjenesten på Kastrupgårdsamlingens hjemmeside.

Øvrige udstillinger

Permanent udstilling: Maleren og keramikeren Theodor Philipsen (1840-1920) har en særlig tilknytning til Kastrup. Philipsen er kendt for sine billeder med køer, men han var i lige så høj grad optaget af lyset, atmosfæren og det skiftende vejrlig i sine malerier.

Lokalhistoriske udstillinger: Tårnby Kommunes Lokalhistoriske Samling har to udstillingslokaler i kælderen under Kastrupgårdsamlingen. Her vises Midt på Amager, der fortæller om Tårnby Kommunes arbejdsliv og dagligdag gennem 250 år, og Kastrup Glas, som præsenterer et rigt udsnit af produktionen på Kastrup Glasværk.

Udstillingerne kan besøges i Kastrupgårdsamlingens åbningstid.

 Kort2008

Se bestyrelsen for Kastrupgårdsamlingen, 1.1.2014 - 31.12.2017.

×

Cookie info