Udskriv

Vågetjenesten - Ingen skal dø alene

Hænder

Vågetjenesten kommer hos mennesker, der ikke har pårørende tæt ved sig, eller som aflastning for pårørende, der har brug for et hvil.

I Tårnby har Vågetjenesten været i gang siden Januar 2017 og idag er vi et korps på 8 personer.

"Det, at der ér nogen hos dig, kan gøre en stor forskel for et menneske, der ellers ville ligge og dø alene. Den frivilliges opgave er udelukkende at være til stede og give ro. Det kan være ved at holde i hånd, lytte til den døende, eller blot være i rummet. Det afhænger af, hvad den døende har behov for," siger vågetjenestens kontaktperson Helle Fürstling.

Som frivillig i vågetjenesten bliver man en del af et korps, der rykker ud, når der er behov for det. Vågetjenesten bliver oftest tilkaldt til at våge om aftenen eller om natten. Man kan som frivillig i vågetjenesten altid sige nej til en vagt. En typisk vagt er af tre timers varighed.

Ældre Sagens vågetjeneste i Tårnby og Dragør har brug for flere frivillige vågere M/K, som vil være med til at våge over døende i deres allersidste tid.

Alle frivillige i vågetjenesten bliver uddannet på kursus, så de er kompetente og godt rustet til opgaven. Det er ikke nogen betingelse at være medlem af Ældre Sagen for at benytte vågetjenesten eller være frivillig. Alle i vågetjenesten har tavshedspligt.

Hvis du vil høre mere om vågetjenesten kan du kontakte Vågetjenesten på telefon 42 58 27 70.
×

Cookie info