Udskriv

Netværksfamilier hos Frivillignet

Familie Silhuetter

Frivillignet (en del af Dansk Flygtningehjælp) og Tårnby Kommune samarbejder om at tilbyde udsatte flygtningefamilier frivillige netværksfamilie / netværkspersoner. Netværksfamilier fungerer som en slags gode naboer, der ud over social kontakt, oplyser flygtningene om forskellige forhold i det danske samfund. Det kan være foreningslivet, uddannelsesmuligheder, myndighederne, arbejdsmarkedet og det praktiske i hverdagen. Det kan også være praktisk hjælp, fx lektiehjælp til børnene. Formålet er at bryde isolation og bane vej for aktivt deltagelse i det danske samfund.

Som frivillig får man værdifulde erfaringer og mulighed for at gøre en væsentlig forskel for en flygtningefamilie. Man bliver også en del af frivilliggruppen Netværksfamilier i Tårnby, der mødes for at støtte hinanden og udveksle erfaringer. Man kan også deltage i kurser.

Frivillige og familier bestemmer selv, hvor ofte de vil mødes, men som frivillig skal man regne med, at kunne mødes minimum en gang om måneden. Forventninger til frivillige er desuden, at man er tålmodig, er god til dansk og har lyst til at lære en flygtningefamilie at kende og hjælpe dem i den første svære tid i Danmark. Det forventes desuden at man er stabil og har mulighed for at være frivillig i minimum et år. 

×

Cookie info