Udskriv

Start af Mænds Mødested Tårnby

Læs om hvordan Mænds Mødesteder startede i Tårnby

Vi holdt Kick Off af Mænds Mødesteder i februar 2017 og erfaret, at der var stor tilslutning og interesse for initiativet. 

Ved opstarten af Mænds mødesteder Tårnby var der en række gode oplæg, som  supplerede hinanden godt. Viceborgmester Allan Andersen bød velkommen og blev hængende til den bitre ende. 

Mie Møller Nielsen, fra Forum for Mænds Sundhed, fortalte om baggrunden for initiativet Mænds Mødesteder og Per Jensen fra Stevns delte deres gode erfaringer. Han gik helt ind i relationerne mændene imellem - og fortalte hvilken betydning det har at føle sig som en del af et fællesskab og føle sig tryg i det. Der var mange fine eksempler - fx hvordan de yder hinanden omsorg og opmuntrer hinanden til at opsøge læge hvis der er noget i gærde. Ofte går mændene ned i deres mødested og fortæller hvordan lægebesøgene er gået før de går hjem og deler det med konen. Der var desuden talrige eksempler på mange skønne aktiviteter de laver sammen, herunder spisefællesskaber, museumsbesøg, oplevelser i naturen, sport, edb-værksted mv. Vi fik også del i nyttige informationer om opstart og drift.

I pausen var der stor aktivitet og samtale omkring de borde med billeder, som var stillet op uden for salen. Det virkede godt, at der allerede dér var noget at samles om.  

Jes Aagaard var en stjerne og fik formidlet på bedste vis hvilken fantastisk natur vi er velsignet med i Tårnby, hvordan man kan bruge den og hvor god den er for krop og sjæl. Jes tilbød desuden at arrangere cykeltur rundt på fælleden hvis det er noget der har mændenes interesse.

Jes Dorph-Petersen holdt et meget personligt oplæg om op og nedture knyttet til både hans arbejdsliv og private liv. Det var fint at høre hvordan ensomhed, depression og problemer med alkohol kan ramme alle - også dem vi går rundt og forestiller os har styr på det hele. Jes lagde i sit oplæg stor vægt på betydningen af at have nogle at dele sine bekymringer og tanker med - og understregede samtidig at mange, ham inklusiv, ikke får det gjort eller mangler nogle at tale med.  

Alle de spændende oplæg blev fordøjet med lækre pølser med mos og andet godt tilbehør, hindbærbrus og cocio, hyggesnak og den skøn stemning i foyeren hos Kastrup Bio var en perfekt måde at afslutte eftermiddagen på.

En deltager fortalte Frivilligkoordinator Naomi Gurfinkiel at hans netværk var forsvundet sammen med han arbejdsliv/arbejdsidentitet da han blev pensioneret. Nu er han ensom og ved ikke rigtigt hvad han skal stille op med sig selv. Dét her, sagde han, er det helt rigtige og rammer lige ind i det jeg har brug for.   

Har du lyst til at høre mere eller være med? Så skriv på vores mail: maends.moedested.taarnby@gmail.com eller kontakt formand Jan Erik Hansen på mail:jehsif@hotmail.com eller på telefon: 50 88 02 07 

×

Cookie info