Udskriv

Piloterne fortæller

Læs piloters turoplevelser

Gi' en kop kaffe

En del af en god tur kan være en kop kaffe, en is eller et stykke chokolade. Det kan også være en blomst fra blomsterhandleren eller et æble fra købmanden. Fælles for dem alle er, at de er med til at skabe dejlige oplevelser og gode relationer i små og store byer.

Hvis jeres forretning ønsker at støtte , så skriv til os på stoetter@cyklingudenalder.dkog fortæl os, hvad I tilbyder frivillige piloter og deres passagerer, når de kommer forbi.

Skriv til os, så sender vi jer et klistermærke og en instruktion til butikken/caféen.


 Læs artikel i Tårnby Bladet, juni 2015, s. 13.: Vind i håret og kaffe på terrassen

Læs artikel i Tårnby Bladet  juni 2018, s. 20: Med naboen på eventyr 

Læs artikel i 2770 Tårnby juni 2018, s. 12: Mit brændstof er den glæde jeg oplever 


Læs piloternes historie

Jeg var en tur på Amager Strand i lørdags med Olav. Det var super godt - endnu en dejlig oplevelse.

 I telefonen lørdag morgen spurgte jeg hvem jeg skulle have med i cyklen "Ældre mand som er dement og stort set døv " - Shit, tænkte jeg. Jeg mødte op på Pyrus Alle lidt spændt på hvordan det skulle gå  -  måske vi slet ikke kunne snakke sammen …

 Olav viste sig at være en nydelig mand med den fineste tweed hat. Kommunikationen var svær, men jeg fandt hurtigt ud af at Olav's stille klukken var et udtryk for glæde. Han sagde ikke noget de første 25 min i cyklen - han skulle lige finde sig tilrette - sad og holdt fast i cyklens sider og rettede ind imellem på tæppet - Det skulle jo ligge helt perfekt.

 Pludselig siger han stille, roligt og velformuleret  : "Hvor er denne verden faaantastisk" J Vi var kommet til det område af Amager Strand hvor vi kørte blandt klitterne og tankerne kan ledes hen på at gå i sandet på vores bare tæer. Vi parkerede oven på en af bunkerne og kiggede ud over vandet - jeg bød på en kanelgiffel - Olav kunne godt spise to … selvfølgelig blev de fulgt af et kompliment om at de smagte fortræffeligt.  

 Jeg tror det er en god idé at køre ud og hjem samme vej med en ældre med dårlig hukommelse - det var som om han blev ekstra glad ved at kunne huske at han havde set stederne før.  (Se videoklippet)

Olav snakkede nærmest uafbrudt på det sidste stykke af turen tilbage til Pyrus alle.

 #TakForTuren J 


Var så heldig at få min første tur med hele to passagerer i cyklen - end da to i sin bedste alder. Grethe på 86 og Ylva på 98 år !!!!De var begge spændte - Grethe var dog ikke så komfortabel med situationen med at skulle op og sidde i cyklen. Flere gange blev det til : "Jeg er vant til at klare mig selv / jeg kan ikke fordrage at have benene indespærret".  - De skulle begge spændes sikkert fast med kørebæltet og da det var koldt skulle de selvfølgelig også have køreposer om underkroppen. 

*****Note til mig selv - Her gjaldt det altså om at komme ud og få vind i håret i en fart - så blev bekymringer, indvendinger og siddekomforten hurtigt glemt.*****

De havde begge boet i Kastrup og færdes ved havnen - de havde dog ikke set den blå planet - den skulle de se idag. Vi tog afsted mod vandet. På vejen derhen blev det til en stille sang fra Ylva - "Solen er så rød mor". Vi snakkede om teksten og Ylvas triste historie om sangen og det efterlod en stilhed i cyklen de efterfølgende minutter. På havnen så vi små børn fodre fugle - også svanerne kiggede vi på. En lille dreng kørte tæt på vandkanten og Grethe måtte lige fortælle at han altså måtte passe på med at komme så tæt på vandet ! :-)

Dagens højdepunkt var bestemt da de to damer kom op at toppes over hvordan stegte sild skal tilberedes - der var ikke enighed om hvorvidt de skulle udbenes eller ej. Livskraft! 

Hjemturen var blæsende og kold - dejligt at motoren hjalp med fremdriften. 

Vi holdt varmen med at sende smil og vink til de mennesker vi passerede - en rigtig god måde at slutte en dejlig tur af på. 


Cykelturen gik rigtig godt - Svend var blevet til Inge (livlig pige i sin bedste alder). Vi kørte fra 10.00-11.00 og satte kursen mod Kastrup havn - pålandsvind gjorde det til en kølig affære men Inge fik dog nævnt adskillige gange at hun ville på Bredager bodega og have en kaffe punch :-) Det blev til en kaffe med et stænk af akvavit og sukker fra Kystens Perle. Jeg vidste ikke hvor godt gående hun var så vi blev på cyklen, men fandt læ. Nu er vi igang - jeg håber der er flere der vil med og have vind i håret. God weekend. Jens


Sidst i april fejrede det glædesspredende cykelfællesskab Cykling Uden Alder4-års fødselsdag. Også lokalt i Tårnby var der noget at fejre - nemlig vores to første år med Cykling Uden Alder.

Den vigtige mærkedag fejrede vi den 2. maj hvor mange cykler - rickshaws, duocykler, kørestolscykler og almindelige 2-hjulede cykler kørte i karavane gennem byen med Traktørstedet på fælleden som mål.

Vi mødtes på pladsen ved Tårnby hovedbibliotek - og der gik ikke mange minutter før café Lix og Kerner kom ud med et fad kager, de bød rundt til de glade cykelentusiaster - sikke en dejlig gestus. 

På traktørstedet stødte de sidste cyklister med passagerer til selskabet. Alle 23. blev vi forkælede med kaffe og skøn rabarberkage og nød hinandens muntre selskab.  En tur i bedste Cykling uden alder ånd, hvor frivillige rickshawpiloter og deres ældre naboer mødes til dejlige fællesoplevelser under mottoet "Ret til vind i håret".

Både piloter og passagerer glæder sig til flere dejlige fællesture. Hold øje på Tårnby Kommunes hjemmeside, i Lokalaviserne og på facebook.com/cyklingudenalder hvor vi annoncerer kommende ture med Cykling uden alder.

 

×

Cookie info