Udskriv

Cykling Uden Alder

Cykling uden alder

Vær med til at sætte smil på læben af dine ældre naboer, og skabe fantastiske øjeblikke og skønne cykelstunder, som frivillig cykelpilot

Alle har ret til vind i håret og til at fornemme frihed og glæde. Cykling uden alder er et frivilligt initiativ, der giver flere ældre mulighed for at få vind i håret og komme ud og opleve byen fra cykelstien.

Som cykelpilot kører man en eller to ældre medborgere på tur, f.eks. rundt i byen, på fælleden, en tur langs stranden eller måske rundt i tidligere nabolag eller omkring en tidligere arbejdsplads. Man får god motion, mentalt velvære og ikke mindst får man del i spændende livsfortællinger og anekdoter.

I Tårnby Kommune har vi 7 rickshaws fordelt på kommunens plejehjem, på daghjemmet og i boligorganisationen Tårnbyhuse. Mange frivillige har meldt sig på banen men der er plads til flere.

"Gennem flere generationer har cykling for mange mennesker været lige så naturligt som at børste tænder. Uanset om man var ekspeditrice, kontorchef eller arbejdsmand var man ikke bleg for at tage cyklen til og fra arbejde. Derfor kan det opleves frustrerende når kroppen ikke længere vil som en selv", det fortæller Thorkild, en flittig bruger af den rickshaw de har på plejehjemmet hvor han bor. "Det dejligt, når jeg kan komme ud på den her måde - jeg føler mig fri på cyklen," fortæller Thorkild, der tilmed har fået en god ven i sin frivillige cykelpilot.

Find mere information på http://cyklingudenalder.dk/ eller facebook.com/cyklingudenalder. Du kan også kontakte frivillighedskoordinator Naomi Gurfinkiel på ngu.sc.as@taarnby.dk eller på telefon 30 76 05 25 for yderligere information. 

 Cykling uden alder ved Tårnby Hovedbibliotek

×

Cookie info