Udskriv

Ungdomsskolen i ny glas og ramme

Ungdomsskolen på Løjtegårdsvej

Ungdomsskolen på Løjtegårdsvej har fået nye energivinduer. I 2014 blev der i alt skiftet 56 stk. gamle vinduespartier termoruder med nye energimærke A vinduer.

Vinduer med energimærke A er de bedste energiøkonomiske vinduer, der kan leveres pt., og de udmærker sig bl.a. ved at være med hele 3 lag glas. Hen over året giver disse vinduer desuden et varmemæssigt tilskud til bygningen, fordi de tillader mere energi at komme ind i bygningen fra solstrålingen, end der varmetabes ud igen.

Michael O. Jensen, som er ny teknisk serviceleder på Ungdomsskolen, har kun godt at sige om vinduesskiftet: "Vi sparer på vores gasregning, fordi vinduerne holder bedre på varmen. Derudover har vi fået et bedre indeklima. Det trak nemlig rigtig meget fra de gamle vinduer. Jeg får ikke klager over træk fra de nye vinduer".   

Vinduesskiftet sparer ca. 34.300 kWh gas pr. år, svarende til en besparelse på ca. 18.500 kr. på varmeregningen pr. år. Samtidig begrænses kommunens CO2 udledning med ca. 13,5 tons pr. år (13.500 kg.). Projektet resulterede desuden i et energisparetilskud til kommunen på næsten 20.000 kr.

Udover vinduer blev der også skiftet til nyt kondenserende gasfyr i 2014, og der blev etableret nyt CTS anlæg (bygningsstyrings system). Det gør driften af bygningen lettere for servicepersonalet. "Det tog lidt tid at få CTS anlægget til at fungere korrekt, men nu virker det som det skal og er en hjælp i hverdagen", siger Michael. 

Hvis du/I skal have skiftet vinduer, er det en god ide at gå efter energimærke A eller minimum energimærke B vinduer. Det giver den bedste varmebesparelse, og der er desuden mulighed for at få et energisparetilskud (energimærke C vinduer og dårligere giver ingen tilskud).

×

Cookie info