Udskriv

Man kan næsten gå på vandet i Kastrup Svømmehal…

Termotæppe på bassin i svømmehal

Kastrup Svømmehal har lavet flere gode energiprojekter – seneste tiltag er et stort blåt termotæppe som trækkes hen over varmtvandsbassinet uden for brugstiden.

Leder for idrætsområdet Lasse Naamansen er glad for det nye termotæppe. "Vi har generelt fokus på at spare energi . Og det er perfekt, at vi kan spare energi og penge samtidig med, at det gavner vores klima. Det går hånd i hånd og det er vi glade for", siger lederen. "Igennem de sidste 4 år har vi haft stor fokus på innovation og energibesparelser i svømmehallen og har bl.a. skiftet til energieffektive cirkulationspumper, energioptimeret ventilationen og skiftet til LED belysning", fortsætter Lasse.

Det er ikke muligt at "natsænke" temperaturen i varmtvandsbassinet, fordi det vil tage for lang tid at varme vandet op igen. Derfor trækkes nu et termotæppe hen over bassinet, når det ikke bruges. Derved begrænses varmetabet og vandfordampningen, fordi det 56 m2 store tæppe så at sige holder på varmen i varmtvandsbassinet. Termotæppet er i brug ca. 5.678 timer pr. år eller ca. 15,5 timer pr. dag i gennemsnit. Det giver en energibesparelse på ca. 71.400 kWh varme pr. år, svarende til en årlig besparelse på 32.000 kr. Energiprojekt termotæppe har derved en tilbagebetalingstid på ca. 6 år - og sparer samtidig klimaet for hele 8.200 kg CO2 om året! 

Man kan ikke gå på vandet i Kastrup Svømmehal - men det er faktisk tæt på, i hvert fald om natten.

×

Cookie info