”Bobler med eller uden alkohol?”
Bag hver sin lille drinksvogn med rødternet dug stod borgmester Allan S. Andersen, formand for Kultur- og Fritidsudvalgt Klaus Bach og formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget Einer Lyduch og tog imod de frivillige på den røde løber. Det var fredag aften og på hovedbiblioteket var der pyntet op til fest.
Nøddedrømme og Sarah Bernhardt
På scenen var der behagelig musik med duoen ”Jazzmix”, og forude ventede en aften med taler, mad, vin og overrækkelse af årets frivillighedspris.
”I aften skal det handle om jer frivillige, og jeg har glædet mig meget til at fejre jer og den kæmpestore betydning, I har for Tårnby Kommune,” sagde borgmester Allan S. Andersen blandt andet i sin velkomsttale, hvor han også fortalte om kommunens nye frivillighedsstrategi, der skal gøre det endnu nemmere at være frivillig i Tårnby, fordi:
”I skaber fællesskaber, og I bygger mødesteder, hvor vi sammen kan dyrke interesser og mødes om fælles passioner. Det kan vi ikke takke jer nok for,” sluttede han.
Og så var der buffet med blandt andet sprøde frikadeller og hjemmelavet kartoffelsalat, tilberedt af Solgårdens køkken, efterfulgt af lidt til den søde tand i form af nøddedrømme og nogle virkelig lækre små Sarah Bernhardt kager.
Et kendt ansigt
Snakken gik højlydt ved bordene, og inden nogen havde set sig om, var det blevet tid til overrækkelsen af årets frivillighedspris. Borgmesteren gik på scenen igen, og om prismodtageren sagde han indledningsvist:
”Kære Johnny, du er jo et kendt ansigt i Tårnbys foreningsliv. Ældre Sagen, Foreningen Norden, Kastrupgårdsamlingens Venner, Kræftens Bekæmpelse og Venligboerne er nogle af de lokale foreninger, der gennem tiden har haft glæde af dit meget store engagement. Du har været med i Seniorrådet og formand for Handicaprådet.”
Hør borgmesterens tale til Johnny Fredelund her (artiklen fortsætter efter videoen):
Handi-dot og Kræftcafeen
Borgmesteren talte også om, hvordan Johnny Fredelund har brugt sin personlige erfaring til at gøre noget for andre. Hans to børn, Mette og Steffen, som ikke lever længere, var multihandicappede, og det fik Johnny til at stifte Handi-dot, der arbejdede for, at handicappede ikke skulle langt fra hjemmet, når de skulle på ophold eller i behandling. Handi-dot er årsagen til, at vi nu har botilbuddet Kamager på Brønderslev Allé.
Og da Johnnys kone fik kræft, dannede han kræftcafeen, hvor syge og pårørende fik mulighed for at mødes – et initiativ, der var så stor en succes, at cafeen måtte rykke fra Tårnbyparkens festlokaler til Korsvejens Kirke.
Mød prismodtageren
Det var en grådkvalt Johnny Fredelund, der efterfølgende takkede borgmesteren for tale, pris og blomster, og han modtog et stående og meget langt bifald fra resten af deltagerne.
Mød Johnny Fredelund her og hør, hvad det betød for ham: