Lige siden 1971 har Skolebotanisk Have på hjørnet af Bjørnbaksvej og Brønderslev Allé fungeret som et sted, hvor skolebørn kunne blive undervist i flora og fauna og endda hente friske grøntsager til hjemkundskabstimerne. Desværre er undervisningsfaciliteterne med tiden blevet nedslidte og bruges derfor ikke af så mange længere.
Udeskole og innovative projekter
Nu har vi i samarbejde med frivillige kræfter fået midler til at genrejse haven og nytænke den til at tage imod flere målgrupper. Det var anledningen til, at foreninger og frivillige onsdag den 30. marts var inviteret til workshop, hvor de kunne se plancher for fremtidsplanerne og komme med deres egne input.
Borgmester Allan S. Andersen holdt tale og fortalte blandt andet:
”Ønsket er, at børnehavebørn, skolebørn, udsatte unge, borgere med demens, frivillige og foreninger fremover kan komme her og bruge haven, både som læringssted og som et rekreativt åndehul og mødested i grønne omgivelser. Vi ønsker at skabe bedre rammer også for udeskole og innovative projekter. Med i planen er blandt andet en ny pavillon, hvor man kan søge læ for regn og blæst, og hvor skolebørnene kan bearbejde indtrykkene fra besøget.”
Borgmesteren takkede også Friluftsrådet, Villumfonden og Tårnby Kommunes Innovationspulje, der alle har doneret midler til renoveringen af Skolebotanisk Have.
Overnatning i hængekøje
Workshoppen var arrangeret i samarbejde med det bæredygtige konsulenthus PlanMiljø, og der blev både grillet snacks på bålet og serveret lidt varmt at drikke for de meget engagerede deltagere fra blandt andet FDF (Frivilligt drenge- og pigeforbund), Tårnby Foreningsråd, Mænds Mødesteder, Ældresagen Tårnby, Bevaringsforeningen, Pilefletforeningen og Biavlerforeningen.
De medvirkende kom undervejs med mange gode løsninger, idéer og drømme, eksempelvis at kunne sove i hængekøjer eller telte der kan spændes ud mellem træerne, og at den nye pavillon bliver handicapvenlig og nem at booke til arrangementer.