Miljøminister Lea Wermelin besøgte mandag eftermiddag Tårnby Kommune for at se på et udsnit af Tårnbys vilde natur. Tårnby deltager i konkurrencen Danmarks Vildeste Kommune, og miljøminister Lea Wermelin så sammen med borgmester Allan S. Andersen på en del af kommunens bidrag til konkurrencen om at blive Danmarks Vildeste Kommune.
Tårnbys indspark i konkurrencen er etableringen af en såkaldt spredningskorridor, der skal forbinde naturområderne ved Naturpark Amager hen over kommunen i et 600 -1000 meter bredt bælte til de grønne områder ved Kastrup Strandpark og Øresund. Spredningskorridoren omfatter kommunale arealer såvel som private haver, boligselskaber og erhvervsvirksomheder. Dermed bliver både skoleelever, borgere, boligselskaber og erhvervsområder inddraget aktivt, så biodiversitetsideen bliver forankret bredt i lokalområdet.
Miljøminister Lea Wermelin besøgte netop området ved Kastrup Strandpark, hvor der som en del af spredningskorridoren er etableret et kvashegn på et område, hvor der tidligere var en stor kortklippet græsplæne. Ministeren oplevede under sit besøg desuden Tårnby Naturskoles Blå Base, hvor kommunens børn og unge lærer om havmiljø. Desuden fik hun lejlighed til at høre om en rende, der er etableret i Kastrup Havn for at separere regnvand fra spildevandssystemet, ligesom hun ud på Sneglen, der på få år er blevet mange borgere fra hele hovedstadens foretrukne badested året rundt.
Både pæn og vild natur
Borgmester Allan S. Andersen var glad for, at miljøministeren kom til Tårnbys for at se på en lille del af kommunens natur.
”Vi har rigtig meget natur i Tårnby, og der er både den pæne, velplejede natur, men vi har også masser af vild natur, hvor der tages hensyn til biodiversiteten. Den vilde natur får vi sat endnu mere fokus på nu, hvor vi er med i konkurrencen om at blive Danmarks Vildeste Kommune. Derfor var jeg rigtig glad for, at miljøminister Lea Wermelin kiggede forbi vores kommune, så vi kunne vise hende et udsnit af vores vilde natur,” siger Allan S. Andersen og tilføjer:
”Naturen spiller en stor rolle i Tårnby, og vores arbejde med biodiversitet betyder også, at vi får sat spot på nogle af de naturområder, som vores borgere måske ikke kender så godt,” siger borgmesteren.
Biodiversitet har fyldt meget i Tårnby i de senere år. Alle kommunens medarbejdere, som arbejder med de grønne områder, har været på et todages kursus om biodiversitet, og der er et stort engagement fra medarbejdernes side i forhold til at forbedre biodiversiteten.
Læs mere om Tårnbys deltagelse i konkurrencen Danmarks Vildeste Kommune her