Sidste år rullede Tårnby kommunes inklusionsstrategi ”Stærke Børnefællesskaber” ud på skoler og i dagtilbud i kommunen.
Strategien lægger bl.a. op til, at ledelser og medarbejdere i højere grad får en fælles forståelse, fælles redskaber og et fælles sprog i arbejdet med at styrke børnefællesskaberne, og styrke et stærkt forældresamarbejde, og trivsel for alle børn i vores dagtilbud og skoler.
Samarbejdet med forældrene er et vigtigt element i skoler og dagtilbuds arbejde og skal først og fremmest ske ud fra børnenes og forældrenes perspektiver og i forhold til deres situation og livsforløb.
200 medarbejdere på kurser
Derfor har Børne- og Kulturforvaltningen indgået et samarbejde med Molis, en virksomhed med speciale i autisme. Det er blevet til et to-timers webinar om autisme som er obligatorisk at se for medarbejdere i PPR, Familiehuset, Familierådgivningen, i dagtilbud, skoler, SFO, og klubber, og som de har adgang til det næste år frem.
Desuden deltager ca. 200 medarbejdere og ledelser i to fysiske tre-timers kurser, hvor der bliver gået endnu tættere på redskaber i den pædagogiske praksis, når det handler om børn og unge med autisme og angst, eller børn og unge i udsatte positioner.
"Jeg er sikker på, at det vil styrke det daglige arbejde omkring vores børn og unge med autisme- spektrum forstyrrelser, men også samarbejdet mellem de medarbejdere der er tæt på vores børn og unge og dem der understøtter deres arbejde, PPR, Familieafdeling og andre relevante afdelinger," siger Per Trudslev, der er skolechef i Tårnby Kommune.
Den forudsigelighed, struktur, visuel støtte og relationel kvalitet der ligger naturligt i en autismevenlig pædagogik, skaber trygge børn, trygge børnehjerner – og derfor ses denne pædagogik som børnevenlig pædagogik.