To gange Rundetårn, eller nærmere præcist 70 meter. Det er højden på Naviairs kontroltårn, hvorfra flytrafikken til og fra Københavns Lufthavn bliver dirigeret. Onsdag fik Tårnbys kommunalbestyrelse en sjælden mulighed for at komme op i tårnet, hvorfra der er et 360-graders udsyn over hele lufthavnsområdet. Vejret viste sig ovenikøbet fra sin bedste side med blå himmel, fuld sol og udsigt langt op i Sverige.
Efter at være blevet vist rundt af Steffen og Rasmus fra Naviair, gik turen videre i bus til brandøvelsespladsen. Her var emnerne brandslukning og lufthavnens arbejde med at rense grundvandet for det skadelige flourstof PFOS. På brandøvelsespladsen er der ofte udenlandske gæster på besøg, der gerne vil se, hvordan Københavns lufthavn håndterer og øver sig i at slukke flybrande.
En vigtig samarbejdspartner
Vejen blev også lagt forbi et meget stort hul, der er en del af den igangværende udvidelse af Terminal 3 med både passagerområde og bagageudlevering. Besøget sluttede af i Apron-tårnet, hvor lufthavnens CEO Thomas Woldbye og flere specialister fra lufthavnen fortalte om fremtidens planer for lufthavnens udvikling, partikel-udledning, støjforhold og tiden efter corona.
Borgmester Allan S. Andersen siger om besøget:
”Lufthavnen er en meget vigtig partner, især når det kommer til at skaffe arbejdspladser i Tårnby. Vi har et godt og mangeårigt samarbejde, og jeg er glad for at se, at lufthavnen nu er oppe på 80 procent af den kapacitet, man havde før corona. Jeg synes også, det er meget spændende at følge med i, hvor langt lufthavnen allerede nu er kommet i forhold til den grønne omstilling. Københavns Lufthavn er en af de lufthavne, der er allerlængst fremme i hele verden. Den har allerede siden 2019 været CO2 neutral gennem klimakompensation. I 2030 skal driften af lufthavnen være CO2-fri uden brug af kompensation og et mål er at drive lufthavn og flytrafik uden CO2-udledning i 2050.”