Først kom pensionisterne, så kom småbørnsfamilierne (med en mini-borger i barnevogn og en i maven), så de unge, så seniorerne og til sidst familierne med større børn.
34 udvalgte borgere har været forbi Tårnby Rådhus for at være med til at gøre vores kommune endnu bedre. Det har de gjort ved at komme med input til en ny spørgeskemaundersøgelse blandt alle borgere.
Tilsammen repræsenterer de 34 Tårnbys mange forskellige beboere: De har forskellige aldre og er i forskellige faser i livet, der er både nytilflyttede og mangeårige Tårnby-borgere, der er nogenlunde lige mange kvinder og mænd, og de kan fortælle om forskellige slags oplevelser med kommunen.
Erfaringer og fremtidsønsker
De 34 er blevet interviewet i 5 forskellige grupper baseret på den livsfase, de er i lige nu. Spørgsmålene har været enkle: Hvilke gode erfaringer har de med kommunen? Hvor har de eventuelt mindre gode erfaringer? Og hvad kunne de godt tænke sig, kommunen gør anderledes i fremtiden?
For flere af grupperne har det været svært at stoppe samtalen, når interviewene var slut, og fælles for grupperne er, at de ser stort potentiale i kommunen og har konkrete ideer til, hvor kommunen kunne gøre noget anderledes. Børnefamilierne er for eksempel optaget af kommunens institutioner, mens både pensionisterne og de unge er optaget af kulturtilbud og mødesteder i det offentlige rum.
Om lidt bliver alle spurgt
Interviewene med de 34 Tårnby-borgere er del af et servicetjek af kommunens fire forvaltninger, som kommunen satte i gang 1. februar. Målet er at sikre, at kommunen er klædt på til at løse sine opgaver bedst muligt, både nu og i fremtiden.
I slutningen af marts kommer der spørgeskemaer ud gennem e-Boks til alle borgere over 18 år samt alle kommunens ansatte. På den måde kan alle voksne, der bor eller arbejder i Tårnby Kommune – eller begge dele – byde ind med deres syn på kommunen. Spørgeskemaerne er blandt andet baseret på input fra medarbejdere, politikere, ledelse og altså også de 34 borgere, som gennem de seneste tre uger er blevet interviewet om deres oplevelse af kommunen.
Spændt på resultater
På rådhuset ser man frem til at få den nye viden, der kommer frem gennem spørgeskemaundersøgelsen, og til at bruge den i kommunens arbejde fremover.
"Det er første gang i min tid i kommunalpolitik, at vi går både så bredt og så systematisk ud og spørger borgerne om deres syn på kommunen. Jeg imødeser resultaterne med spændt forventning. Ja, jeg kan faktisk næsten ikke vente", udtaler Allan S. Andersen.
De oplevelser og tanker, de 34 borgere er kommet med, vil blive fundet frem igen, når alle svarene på spørgeskemaerne er kommet ind. De 34 borgeres erfaringer kan nemlig også bruges til at sætte ansigt og ord på de tendenser, der kommer frem i resultaterne af spørgeskemaundersøgelsen.