”Der er jo ikke andre på min alder”.
Den sætning hører kommunens forebyggelseskonsulenter jævnligt, når de er ude på hjemmebesøg hos medborgere, der har rundet de 90 år. Men faktisk er der hele 268 medborgere over 90 år (ud af i alt 321), som bor i deres eget hjem i Tårnby. Derfor blev sætningen startskud til en særlig begivenhed for netop dem: 90’er-festen.
Dygtige værtinder og vise-fællessang
90’er-festen fandt i år sted 5. og 6. april og bød på næring til både krop og sjæl: Der var tre retter mad (laks, farsbrød og æblekage) og visesang ved foreningen Visens Venner på Amagerland. 5. april var borgmester Allan S. Andersen også med og gav et nummer med Visens Venner, mens gæsterne 6. april fik en borgmesterhilsen i brevform.
Kommunens to forebyggelseskonsulenter, kommunens frivillighedskoordinator og 6 dygtige værtinder fra Ældre Sagen fik de to dages fest til at køre på skinner med omsorg og højt humør. De rutinerede frivillige agerede værtinder og tog imod gæsterne, serverede og sørgede for at hjælpe snakken godt på vej ved hver sit bord.
Der blev talt om oldebørn og tipoldebørn, haveliv og hvor i kommunen, man holdt til. Og så blev der sunget med på viser som ”Mormors kolonihavehus”, Tørfisks ”Jeg kan ikke få armene ned” og ”Om lidt er kaffen klar” og lyttet til måske mindre kendte viser som ”Forår i træbenet” og ”Amagergildet”. Der blev også slået på glasset og sagt tak for, at kommunen havde indbudt til fest.
I alt deltog knap 70 ældre i årets 90’er-fest.
Kommunen står klar på sidelinjen
Borgmesteren var meget glad for igen at kunne byde velkommen til 90’er-fest efter corona og aflysninger – en tid, som havde været præget af bekymring og ensomme stunder for mange og måske nok i særlig grad for kommunens allerældste, sagde han i sin velkomsttale.
”Derfor er festlige stunder som denne særligt vigtige. Her kan man møde ligesindede og tale om alt det, de yngre ikke forstår, og måske også lidt om de gode gamle dage”, sagde borgmesteren.
Han fortalte også, at kommunen har stort fokus på sine ældre og blandt andet lige nu er ved at udvikle en særlig ernæringsenhed, som skal tilbyde ældre en ekstra hjælpende hånd med deres sundhed og trivsel.
”Min holdning er, at vi som kommune skal være med på sidelinjen og blandt andet bidrage til, at man stadig kan have livskvalitet, selvom helbredet ikke er, hvad det har været”, sagde borgmesteren, inden han lod sig overtale til at lave en gæsteoptræden på scenen, hvor han sang ”Lidt god musik gør alle mennesker glade”.
Udover hyggelige snakke, god mad og festlig musik fik deltagerne også en gavepose med øvelser og kosttilskud med hjem.