Højttidelig og festlig grundlovsceremoni afholdt i Tårnby Kommune

Grundlovsceremoni september 2020

For anden gang i år gennemførte Tårnby Kommune en grundlovsceremoni for borgere, der er blevet tildelt dansk statsborgerskab

10.09.2020
NB - arkivnyhed - kan være forældet

17 borgere i Tårnby Kommune var tirsdag den 8. september til grundlovsceremoni på Tårnby Rådhus. Her underskrev de i overværelse af borgmester Allan S. Andersen en erklæring på, at de vil overholde dansk lovgivning og respektere grundlæggende danske værdier og retsprincipper. 

For anden gang i år gennemførte Tårnby Kommune en grundlovsceremoni for borgere, der er blevet tildelt dansk statsborgerskab. Mens familie og venner så på, blev hver enkelt kommende danske statsborger kaldt op til podiet, hvor først de selv underskrev deres erklæring og dernæst satte borgmesteren sin signatur på. Herefter kvitterede borgmesteren med en lille bog om Tårnbys historie. 

Grundlovsceremoni september 2020
Marta Puton modtager bog om Tårnby, af borgmester Allan S. Andersen 

 

Hallen i Tårnby Rådhus var festligt pyntet til dagen med flag og blomster i røde og hvide farver og ude foran rådhuset blafrede flagene på den opsatte flagallé. Der var ved denne grundlovsceremoni ikke lovmæssigt krav om håndtryk, men Allan S. Andersen gav hånd til de borgere, der havde lyst til det. Herefter blitzede kameraerne fra venner og familier, der fik fine billeder med store smil hos både borgmester og de nye danske statsborgere. Herefter blev der brugt rigeligt med håndsprit, før turen gik videre til den næste.  

Allan S. Andersen afsluttede den formelle del af grundlovsceremonien med at ønske alle et stort tillykke. Herefter var der en let forfriskning for alle deltagerne og deres familie, mens musikerne Ida Kudo og Jacob Broholm fra Tårnby Musikskole underholdt med smukke danske sange og klaverspil. 

Tårnby Kommune afholder to grundlovsceremonier om året. Der holdes grundlovsceremoni igen primo 2021.   

×

Cookie info