Så er vandreruten Amarminoen åben for alle

Amarminoen Jes Allan Eik

På denne herlige fredag før efterårsferien, som også er Skolernes Motionsdag, var der i smukt solskinsvejr indvielse af den nye vandrerute i Naturpark Amager

09.10.2020

Det er ingen hemmelighed - og også svært at skjule - at den fantastiske og indbydende nye vandrerutes navn er inspireret af den spanske pilgrimsvandrerute Caminoen.

Det er dog ikke nødvendigvis religiøse oplevelser, men nok primært naturoplevelser, der møder de besøgende i Naturpark Amager på ruten. Alt efter temperament selvfølgelig. 

I alt er der tale om en hele 24 kilometer lang vandrerute, som starter ved DR Byen, går gennem bl.a. Kalvebod Fælled i Tårnby og slutter helt i syd ved Dragør.

Der er utallige oplevelser og rolige øjeblikke undervejs på ruten.

Man møder Naturpark Amagers mange forskelligartede landskaber. Fra fælleden og de åbne strandeenge i nord til de krogede gamle egetræer ved kysten i Kongelunden mod syd. På ruten kommer man blandt andet igennem store åbne strandenge, et fuglereservat i international klasse og Danmarks største selvsåede birkeskov, Pinseskoven.

Ved den - pga. den aktuelle Corona situation - mildt befolkede indvielse ved diget mellem Kongelunden og Kalvebod Fælled var der heldigvis besøg fra skoleklasser fra både Tårnby og Dragør, og eleverne fik æren af at være med til at benytte vandreruten, som nogle af de første. Og tilmed fik eleverne mulighed for at bruge ruten som en del af deres motion på denne Skolernes Motionsdag.

Pilegaardsskolen

Det var bl.a. elever fra Pilegårdsskolen, der lagde vejen forbi.  

Taler var der fra både naturvejleder Jes Aagaard fra Naturstyrelsen, Dragørs borgmester Eik Bidstrup og fra Tårnbys borgmester Allan S. Andersen.  

Allan S. Andersen sagde blandt andet i sin tale:

"Jeg er selv så heldig at bo meget tæt på Kalvebod Fælled og bruger næsten dagligt området, når jeg løber og går ture.

Naturen spiller en stadig større rolle. Mange søger ud i naturen og bruger den på forskellig vis.

Og der bliver ikke mindst vandret som aldrig før. Jeg føler mig overbevist om at Amarminoen, som en ny markeret vandresti kan være med til at tiltrække nye besøgende, der er på udkig efter en vandring i uspoleret natur".

Fakta: Amarminoen 

  • Amarminoen er en ny 24 km lang vandrerute igennem Naturpark Amager.
  • Naturpark Amager er med sine 3500 hektar ti gange større end Central Park i New York og over dobbelt så stor som Dyrehaven nord for København.
  • Området byder på storslået natur med over 450 plantearter, vidtstrakte vådområder med mange træk- og ynglefugle og en fantastisk kyststrækning med enestående natur- og friluftoplever.Der er mulighed for at tage en overnatning på en af de mange lejrpladser langs ruten.
  • Naturpark Amager har årligt omkring 1 million besøgende.
×

Cookie info