Nyhedsbrev fra Tårnbys borgmester

Melding fra borgmester Allan S. Andersen til Tårnbys borgere

12.10.2020

Normalt er man stolt over at ligge helt i top. Det er ikke tilfældet lige nu, hvor Tårnby Kommune faktisk ligger helt i top, hvad angår antallet af smittede med Corona målt pr. indbygger.

Det er ærgerligt.

Der er altså mere end nogensinde før behov for, at vi alle overholder alle retningslinjer, påbud og henstillinger. Husk det nu. Den er den eneste måde, vi kommer videre på.

Vi tager i kommunens kriseberedskab situationen meget alvorligt

Systematiske tests

Der er indgået en aftale mellem regeringen, KL og Danske Regioner om systematisk test af kommunalt plejepersonale på plejehjem og i hjemmeplejen.

Test er frivillig. Hvis en medarbejder ikke ønsker at lade sig teste i kommunalt regi, opfordres de til at lade sig teste i en af TestCenter Danmarks testfaciliteter.

Systematisk test er ikke det samme som test ved udbrudshåndtering. Ved påvist smitte på en institution, iværksættes test af beboere og personale med yderligere testopfølgning efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

I Tårnby har vi nu systematiske tests med to ugers interval. Derfor har vi i samarbejde med regionen aftalt, at vi i Tårnby Kommune opstarter på følgende måde.

Uge 41 - Daghjemmet Blåklokkevej

Uge 42 - Hjemmehjælpen A/S

Uge 43 - Hjemmeplejen, Plejehjemmet Ugandavej, Plejehjemmet Tagenshus, Plejehjemmet Løjtegårdsvej, Plejehjemmet Irlandsvej, Plejehjemmet Pyrus Alle.

Efterfølgende vil der så være tests hver anden uge.

Saunaer i svømmehalerne

Saunaerne i svømmehallerne holdes lukket pga. risikoen for at blive smittet med Corona. Det skyldes, at der i nogle tidsrum er kø til saunaerne, hvilket medvirker at der bliver ventetider til omklædning, svømning mv. fordi der kun er et vist antal af gangen der må være i Sauna og i omklædningsrummet. Samme praksis er gældende i Københavns Kommune

Vil du hænge ud i naturen i efterårsferien - helt gratis?

I hele efterårsferien kan du låne en dejlig hængekøje i Naturcenter Amager og prøve at overnatte en enkelt nat i Pinseskoven. Det er en helt særlig oplevelse at lytte til skovens natlyde, kikke stjerner eller lune sig ved et bål.

Som en del af Vores Natur og Nat i Naturen, kan du henvende dig i Friluftshuset i hele efterårsferien, hvor vi laver vi en udlånsaftale på hængekøjer til dig og ven eller familien.

I skal selv sørge for et underlag og en god sovepose. De hjælper jer med instruktion til opsætning i Friluftshuset.

Tilbuddet gælder fra d. 10. - 19. okt.

Bestilling kan ske til friluftshuset@nst.dk. Der gælder først til mølle princip. Vi har godt 10 hængekøjer. Friluftshuset åbent hver dag kl. 10 -16. 

Se film i efterårsferien

I efterårsferien (10 - 18/10 begge dage inkl.) åbner Kulturhuset Kastrup Bio kl. 12.45 og viser film for både store og små.

Se mere - også om et trygt biografbesøg - på: www.kulturhusetkastrupbio.dk

Erhvervstræf nummer to

For anden gang i år kunne jeg mandag den 5. oktober byde velkommen til erhvervstræf på Den Blå Planet.

På grund af coronarestriktionerne var Erhvervstræf 2020 delt på to dage. Første runde af erhvervstræffet blev holdt i september, hvor deltagerantallet også var kraftigt reduceret i forhold til de oprindelige planer, hvor erhvervstræffet skulle være holdt tidligere på foråret.

Erhvervstræffet i mandags bestod af en række oplæg og deltagerne fik indsigt i den nuværende status i Tårnby. Fælles i budskaberne fra Den Blå Planet, CPH og Tårnby Kommune var, ikke overraskende, at situationen er præget af coronakrisen i samfundet omkring os. 

Afslutningsvis kom deltagerne på rundvisning bag facaden på Den Blå Planet, og fik blandt andet et blik fra oven på den store Oceantanken, hvor de store hajer og havskildpadder svømmer rundt.

Sundhed

Corona-tiden er forandringernes tid, og som tidligere nævnt har Sundhedscentret fundet nye måder at undervise på i perioden. Over de seneste måneder er diabetesundervisningen rykket ud i naturen, hvor der laves mad over bål og snakkes rigtig meget om hverdagslivet med diabetes.

Frivillige

På frivillighedsområdet er der godt nyt fra Natteravnene i Tårnby, der gennem synlighed og ansvarlig voksenkontakt i aften- og nattetimerne skaber tryghed og støtte for børn og unge i Tårnby. De yder en uvurderlig indsats ovenikøbet med den glædelige sideeffekt, at hærværk, vold og anden småkriminalitet ofte falder i de områder, hvor Natteravne færdes. Derfor er det en stor glæde, at vores lokale Natteravnsbesætning nu er oppe på 25.  

Ikke mere fra mig for nu. Jeg ønsker alle en god weekend. Og til jer der har efterårsferie, ønsker jeg selvfølgelig en god og ansvarlig ferie.

 

Og husk nu, at Vestamager Svømmehal åbner på mandag.

×

Cookie info