Erhvervstræf 2020 gav indblik i erhvervssituationen i Tårnby Kommune

DBP Allan Med Tilskuere 2

For anden gang i år bød borgmester Allan S. Andersen mandag den 5. oktober velkommen til erhvervstræf på Den Blå Planet.

09.10.2020

På grund af coronarestriktioner var Erhvervstræf 2020 delt på to dage. Første runde af erhvervstræffet blev holdt i september, hvor deltagerantallet også var kraftigt reduceret i forhold til de oprindelige planer, hvor erhvervstræffet skulle være holdt tidligere på foråret.

Erhvervstræffet i mandags bestod af en række oplæg og deltagere fik indsigt i den nuværende status i Tårnby. Fælles i budskaberne fra Den Blå Planet, CPH og Tårnby Kommune var, ikke overraskende, at situationen er præget af coronakrisen i samfundet omkring os. 

Efter en kort velkomsttale fra borgmester Allan S. Andersen hørte deltagerne oplæg fra adm. direktør Jon Diderichsen fra Den Blå Planet. Jon Diderichsen fortalte om deres udfordringer under nedlukningen, for de kunne jo ikke bare trække stikket ud, da alle dyrene stadig skulle passes, så dyrepasserne var naturligvis på arbejde. Den Blå Planet udtrykte stor taknemmelighed for den støtte, de har modtaget, særligt fra de mange private personer og fonde, som har været med til at støtte akvariet og reddet dem fra at gå konkurs.

Thomas Woldbye, administrerende direktør for Københavns Lufthavne A/S, gav et råt og ærligt billede af en dyster situationen i luftfarten. Thomas Woldbye fortalte endvidere om de drøftelser, der foregår for genoprettelse af rejsebranchen og luftfarten, for at føre branchen sikkert gennem krisen og genetablere vækstmuligheder for alle på den anden side af krisen.

Borgmester Allan S. Andersen præsenterede Tårnby Kommunes erhvervspolitik. Visionen for erhvervspolitikken er, at det skal være attraktivt at starte, drive og udvikle virksomhed i Tårnby Kommune. Erhvervspolitikken sætter rammerne for kommunens indsats i arbejdet med det lokale erhvervsliv. Borgmesteren ønsker at skabe mere dialog mellem erhvervslivet og kommunen og på tværs blandt erhvervslivet. Coronasituationen har lagt en dæmper på nogle af udfoldelsesmulighederne. Det er stadig højt prioriteret for borgmesteren at få besøgt flere lokale virksomheder.

Oplaeg Ved DBP

Allan S. Andersen viste i sit oplæg også et udvalg af udviklingsprojekterne, blandt andet ønskerne om et fremtidigt erhvervsområde Kirstinehøj III, hvor Tårnby Kommune er afhængig af tilladelse fra Erhvervsministeriet for at få gennemføre udvidelsen.

Erhvervshus Hovedstaden, ved seniorkonsulent Susanne Krogh Petersen, fortalte de fremmødte virksomheder om erhvervshusets tilbud om gratis og uvildig virksomheds vejledning, og opfordrede flere til at gøre brug af mulighederne.

Afslutningsvis kom deltagerne på rundvisning bag facaden på Den Blå Planet, og fik blandt andet et blik fra oven på den store Oceantanken, hvor de store hajer og havskildpadder svømmer rundt.

×

Cookie info