Danish Crown og Tårnby Kommune indleder nyt samarbejde

Virksomhederne i Københavns Lufthavn i Kastrup er desværre stadig hårdt ramt af Coronapandemien, og der er nu opsagt over 4.500 personer. For at hjælpe de fyrede fra virksomheder i og omkring lufthavnen, driver Tårnby Kommune aktuelt Danmarks største varslingsindsats.

20.10.2020

Kommunen har oprettet et Rådgivnings- og Jobcenter CPH, som er fysisk placeret i selve lufthavnen og hvis primære opgave er at hjælpe de fyrede over i nye job i deres varslings-/opsigelsesperiode.

Interessen for indsatsen i Rådgivnings- og Jobcenter CPH har været overvældende. Selvom tilbuddene til de opsagte i lufthavnen er frivillige, har de otte store konsulenthuse, der varetager de konkrete indsats, haft travle dage med at vejlede, finde job og uddannelser til de opsagte.

Netop indsatsen for at finde nye job har højest prioritering for Rådgivnings- og Jobcenter CPH.

Derfor lød startskuddet i dag til et omfattende samarbejde med Danish Crown, som lige nu på landsplan søger 375 nye medarbejdere, hvor over 130 nye medarbejdere skal ansættes i Ringsted.

Borgmester i Tårnby Kommune Allan S. Andersen, glæder sig til det kommende samarbejde med en af Danmarks største industrikoncerner.

"For mig at se, er der rigtige gode perspektiver i dette samarbejde. Og jeg er overbevist om, at vi med dette fælles initiativ hurtigt og effektivt kan tilbyde mange gode faste job til de opsagte medarbejdere fra lufthavnen", siger han.

På to info-møder i Jobcentret CPH i dag forklarede assistent manager Allan Blak, som er ansvarlig for rekrutteringsprocessen hos Danish Crown, om de mange nye jobmuligheder i koncernen.

Allan Blak er helt på linje med Tårnbys borgmester i de gode muligheder i samarbejdet, for som han supplerer: "Vi har brug for flere folk til at slagte, udbene og pakke vores varer. Vores forventning er, at vi skal lære en stor del af de 375 nye medarbejdere op fra bunden, så hvis man har passion for at lære et nyt håndværk og sans for kvalitet, er der rigtig gode chancer for et job med det samme".

"Rådgivnings- og Jobcenter CPH vil nu sammen de tilknyttede konsulenthuse og Danish Crown tage de nødvendige initiativer, så vi understøtter, at så mange som muligt af de opsagte fra Københavns lufthavn igen får fast fodfæste på arbejdsmarkedet. Og jeg håber, at vi i den kommende tid kan lave lignende aftaler, for en af vores allervigtigste opgave er at sikre, at kommunens ledige borgere kommer i job, og at virksomhederne får den arbejdskraft de efterspørger", slutter borgmester Allan S. Andersen.

For yderligere oplysninger om det kommende samarbejde mellem Danish Crown og Tårnby Kommune kan rettes til Sekretariatschef - relation og politik, Kim Serup på tlf.: 2963 7088, Rådgivnings- og Jobcenter CPH.

×

Cookie info