Statusmelding fra borgmesteren den 27. marts 2020

Allan Andersen foto

Nedlukningen af vores samfund fortsætter nu foreløbigt frem til og med 2. påskedag

27.03.2020
NB - arkivnyhed - kan være forældet

"Som forventet fik vi meldingen fra statsministeren om, at nedlukningen fortsætter. Det gælder selvfølgelig også her i Tårnby, hvor vi har forberedt os på, at det kunne ske. En masse dedikerede medarbejdere gør alt for, at vores kommune fortsat kan fungere på de mest kritiske og vitale områder, herunder ikke mindst på pleje- og ældreområdet.

På de ellers lukkede skoler og daginstitutioner er der stadig mulighed for nødpasning. Der er ikke ret mange, der indtil nu har brugt tilbuddene. Men det kan jo ændre sig - og så er vi klar.

Det er bestemt ikke en behagelig situation, vi er i. Men vi skal stå sammen, vi skal ikke gå i panik - det skal nok gå alt sammen, det er mit budskab til jer alle.

Tak for den opbakning, jeg oplever og får tilkendegivelser om fra jer i Tårnby. Jeg kan fornemme et sammenhold, selv om vi er på distance fra hinanden. Det er noget, som er helt afgørende for, at vi sammen kommer over krisen. Og vi kommer over krisen.

Men aktuelt rammer den hårdt. Rigtig mange har desværre allerede mistet deres job, det har vi også mærket i Jobcentret. Der har været massiv hjælp til virksomhederne på forskellig vis, men desværre er der stadig mange, der nu er blevet ledige. Dem skal vi bruge kræfter på at hjælpe.

Vores kommune, vores virksomheder og hele vores samfund skal nok komme på fode igen. Der bliver en masse arbejde og udfordringer - ingen tvivl om det. Men så længe sammenholdet og tilliden opretholdes, så kommer vi også en dag videre sammen. Men i en forandret verden, ingen tvivl om det.

Her og nu kan vi alle hjælpe vores lokale erhvervsliv og virksomheder ved at bruge dem - der hvor det er muligt og forsvarligt selvfølgelig.

Fra vores plejehjem har jeg hørt, at man får masser af hilsner, pakker og blomster bragt til matriklerne fra pårørende, som tænker på de ældre, som de ikke kan besøge i øjeblikket. Savnet er især stort hos de ældre beboere, men ikke mindst personalets ihærdige indsatser gør, at dagligdagen fortsætter. Tak til alle, der tænker på andre og gør deres pligt og mere til i denne tid.

Gode tanker sender jeg også til vores politiske ledelse her i landet. Vi har en statsminister, der har gjort det mere end godt. Det samme synes jeg gør sig gældende, når jeg ser på den dygtige ledelse inden for sundhedsvæsenet og politiet. Jeg synes de sætter en retning, vi alle kan bruge lige nu.

Jeg får utrolig mange henvendelser på mail og på anden vis fra borgere og medarbejdere. Det glæder mig og det gør mig stolt at høre, hvordan I griber tingene an derude. Der findes løsninger, som vi ikke har brugt før - det sørger I for. Der gives omsorg, hvor der er brug for det, og der tænkes over fremtiden.

Informationer er der mange af i denne tid. De er vigtige og vi skal lytte - og vi skal følge anbefalinger og påbud. Vi skal også huske at tænke på andet end smitte og krise. Tænk også over livet og gode stunder, der har været og som kommer igen. For det gør de".

Allan S. Andersen
Borgmester

 

×

Cookie info