Nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen vedr. coronavirus

Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen har indskærpet, at personer, der har rejst i risikoområderne og er hjemvendt efter 2. marts ikke må opholde sig på sygehuse, plejehjem mv.

04.03.2020
NB - arkivnyhed - kan være forældet

De foreløbige opgørelser viser, at ældre og borgere med kroniske sygdomme, som fx KOL, diabetes og kræft kan have en risiko for at blive mere syge ved smitte med coronavirus (COVID-19).

Vi skal beskytte disse sårbare grupper i samfundet, der er særlige udsatte, hvis de bliver ramt. Mange af disse borgere kommer i Sundhedscentret, sygeplejeklinikker, daghjemmet og bor på vores plejehjem.

Har du rejst i risikoområderne og er kommet hjem siden 2. marts, må du derfor ikke opholde dig på kommunens plejehjem, i Sundhedscentret, på daghjemmet eller sygeplejeklinikker.

Sundhedsstyrelsen anbefaler samtidig, at man opholder sig i hjemmet i 14 dage efter hjemkomsten.

Sundhedsstyrelsen anbefaler desuden at man afholder sig fra at besøge ældre og kronisk syge borgere, hvis man siden 2. marts er hjemvendt fra en af de særlige risikoområder.

Skulle man komme i en situation, hvor man ikke kan få hjælp til daglige gøremål eller fx indkøb, kan man kontakte visitationen på telefon 3247 1463.

×

Cookie info