Statusmelding fra borgmesteren den 20. maj 2020

Borgmesteren besøger Kastrupgårdsskolen

Statusmelding fra borgmester Allan S. Andersen til Tårnbys borgere

20.05.2020
NB - arkivnyhed - kan være forældet

"Nu er alle skoleklasser i gang med hverdagen igen i Tårnby Kommune. Det gælder også på Kastrupgårdsskolen, som jeg havde fornøjelsen af at besøge tirsdag formiddag.

De mindste elever har været i gang i nogen tid, og i denne uge kom turen så til de ældste elever.

Der er masser af håndvask, rengøring, afspritning, afstand og andre forholdsregler på Tårnbys skoler.

Klasserne er alle godt i gang igen, og mange elever fortalte om stor gensynsglæde i forhold til kammerater, lærere og de vante omgivelser.

På skolen har man indrettet sig med forskudte mødetider, godt med afstand og et stort fokus på hygiejne.

Undervisningen er der naturligvis et lige så skarpt fokus på, og selv om der har været fjernundervisning for de ældste elever i nogen tid, så var det tydeligt, at en tilbagevenden var at foretrække hos eleverne.

Jeg synes altid det er en fornøjelse at komme ud på en lokal skole, sådan har jeg altid haft det. Jeg er meget tilfreds med - og imponeret over - hvordan man har indrettet sig til den nye virkelighed.

Jeg mærkede tydeligt engagementet og iderigdommen hos personalet og ledelsen. Og selvfølgelig bliver man glad for at møde venlige og nysgerrige elever, som kunne berette om glæden ved at vende tilbage til skolen.

 Afstandszone ved Kastrup Strandpark

Meget tyder jo på dejligt forårsvejr her henover Kristi Himmelfart, så Københavns Politi holder særligt øje med en række områder, hvor mange typisk opholder sig for tæt på hinanden.

Der er sat advarselsskilte op i Kastrup Strandpark ved Sneglen, promenaden og det grønne bakkeforløb med information om, at politiet kan lukke området, hvis der er for mange personer på samme sted. Forsamlingsforbuddet på maks. 10 personer gælder stadigt.

Vi håber, at borgerne vil holde god afstand til hinanden i området. Hvis det ikke er muligt at holde god afstand til andre, så bør man finde et andet område at sætte sig.

Vi er i Tårnby stolte og glade for vores dejlige og rekreative områder ved Kastrup Strandpark og Kastrup Søbad - også kaldet 'Sneglen'. Vi er stadig inde i en sundhedskrise, der blandt andet betyder, at vi ikke skal forsamle os for mange på samme tid og sted. Nu hvor vejret tegner til at blive godt i den kommende tid, så vil jeg gerne opfordre alle til at overholde retningslinjerne og skiltningen i området. Man må gerne færdes i området, selv om der ikke må bades fra Søbadet lige nu. Ophold i området omkring Kastrup Strandpark skal ske på en forsvarlig måde - det er i alles interesse.

 Jeg kan også fortælle, at der hver fredag, lørdag og søndag fra kl. 14-20 er personale fra nogle af kommunens kultur- og idrætsinstitutioner til stede i området ved Kastrup Strandpark. Opgaven er venligt at formidle årsagen til forsamlingsforbud og advarselszone til gæsterne i området. Personalet vil være letgenkendelige i gule veste med Tårnby Kommune påtrykt.

Social- og sundhedsområdet

Sundhedsstyrelsen har den 13. maj udsendt reviderede retningslinjer for yderligere genåbning af sundhedsplejen. På baggrund af disse kan sundhedsplejen på flere områder vende tilbage til en mere normal praksis. Konkret betyder det, at familier med børn i alderen 0-1 år igen kan tilbydes den normale sundhedsplejeindsats, og at besøg aflægges som hjemmebesøg. Gruppeaktiviteter kan også genoptages i en modificeret form og forventes at starte op fra uge 24. Dette drejer sig blandt andet om "Mandagsgruppen" for sårbare mødre og børn og "Mor og barn"-grupper for mødre med efterfødselsreaktioner. Sundhedsplejen efterlever selvfølgelig alle Sundhedsstyrelsen retningslinjer.

Netværkshuset åbner igen. Det bliver en forsigtig åbning, hvor de selvfølgelig agerer efter sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Derfor er aktiviteterne udelukkende i deres have til at begynde med og med et begrænset deltagerantal.

Det er også en rigtig glædelig nyhed, at Amagerskovhjælperne nu er startet op igen. Det er godt at vores unge med særlige behov kan komme tilbage til en nogenlunde normal hverdag med beskæftigelse igen. 

Rengøring er vigtigere end nogensinde

Hygiejne og rengøring er helt afgørende for at begrænse smitterisikoen. I takt med at store del af vores kommune nu igen er oppe at køre, så er der virkelig brug for grundig rengøring bl.a. på vores skoler og institutioner.

Vores dygtige rengøringspersonale har været på overarbejde, da der jo skal gøres både mere og oftere rent end ellers. Jeg vil gerne takke for det store arbejde, der bliver udført - det er af meget stor værdi for os alle. 

PPR og Ungdomsskolen

PPR er i gang igen ude på skolerne og på daginstitutionerne. PPR er en tværfaglig støttefunktion der rådgiver institutioner og skoler med specialpædagogiske problemstillinger.

Ungdomsskolen er fra på mandag også i gang igen for elever i folkeskolen. Jeg ved at mange har ventet på netop dette.

 

Afslutningsvis vil jeg blot ønske jer alle nogle dejlige dage henover Kristi Himmelfart, hvor i hvert fald en del af jer har nogle dage fri".

Allan S. Andersen

Borgmester

×

Cookie info