De ældre kan nu modtage besøg på plejehjemmene

Ældre

Der er tale om mulighed for udendørs besøg på alle kommunens fem plejehjem.

04.05.2020
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Et enigt Sundheds- og Omsorgsudvalg har truffet en officiel beslutning om at åbne for besøg på plejehjemmene.

Der bliver opstillet telte på udearealerne ved plejehjemmene, og det er her besøgene skal foregå. Alle besøg skal naturligvis ske sundhedsmæssigt forsvarligt, så risikoen for smitte blandt beboere og personale mindskes.

Der bliver ikke mulighed for fysisk kontakt mellem beboere og besøgende, og der skal være to meters afstand mellem alle i teltene.

Udgangspunktet er, at det kun er de nærmeste pårørende, som kan aflægge besøg en til to gange om ugen på hverdage. Besøgene kan vare maksimalt 30 minutter.

Som pårørende aftaler man på forhånd med plejehjemmet, hvornår og hvordan et besøg skal foregå. Der bliver altså ikke mulighed for at komme forbi uanmeldt.

Ældre og svagelige er desværre udsatte i den nuværende situation, og det er fortsat meget vigtigt at undgå udbredelse af smitte på plejehjemmene, da det kan have fatale konsekvenser.

Det derfor meget vigtigt, at alle overholder retningslinjerne for besøg på plejehjemmene, og det betyder blandt andet en høj grad af hygiejne.

Der bliver sørget for grundig rengøring af arealer, der har været brugt til besøg.

Alle besøgende bedes udvise hensigtsmæssig adfærd, når de aflægger besøg. Det er også vigtigt, at man følger de anvisninger, som der vil være på det enkelte plejehjem.

Der kan være sengeliggende beboere, som ikke kan deltage i udendørs besøg. I de tilfælde vil plejehjemmene gøre deres bedste for at finde alternative løsninger, som for eksempel kommunikation med beboeren gennem vinduer eller haven.

På plejehjemmene på Ugandavej og Pyrus Alle er der allerede mulighed for besøg efter aftale. De resterende plejehjem åbner for besøg den 7. maj.

I Tårnby følger vi naturligvis alle de centrale retningslinjer, der er for besøg.

Borgmester Allan S. Andersen siger: 

"Som tidligere udmeldt kan vi nu endelig give mulighed for besøg på plejehjemmene. Det har været et omfattende stykke arbejde at få forsvarlige løsninger etableret på de enkelte plejehjem. Sikkerheden skal være i højsædet. Vores ældre og deres pårørende har måske været dem, som har gennemgået den sværeste periode under denne sundhedskrise. Afsavnene har været store, og for visse beboere har det været svært at gennemskue, hvorfor der har været så strenge restriktioner. Det er et utroligt vigtigt skridt, vi nu tager. Men det er lige så vigtigt, at alle stadig ser alvoren i situationen og overholder de sundhedsfaglige retningslinjer, så vi fortsat kan beskytte vores ældre i Tårnby".

Læs referat fra møde i Sundheds- og Omsorgsudvalg.

 

×

Cookie info