Massefyringer: En meget trist dag i Tårnby

Lufthavn

I dag har SAS sendt opsigelsesbreve afsted til omkring 1600 danske medarbejdere. Dermed er den ventede massefyring blevet til en realitet med triste meldinger til mange familier i Tårnby Kommune.

29.06.2020
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Coronakrisen har ramt luftfarten hårdt. Det har været tydeligt længe. Men skønt mange har vidst, at fyringerne var på vej, er det stadig et chok at se ens eget navn på opsigelsesbrevet.

SAS, Jettime og Aviator er nogle af de virksomheder, der har opsagt medarbejdere i Københavns Lufthavn. Sammenlagt er 4000 medarbejdere blevet opsagt i disse tre firmaer. En tredjedel af de berørte medarbejdere bor i Tårnby Kommune. For en kommune med 43.000 indbyggere, hvor lufthavnen og de lufthavnsrelaterede virksomheder er de største arbejdsgivere, rammer det hårdt.

Borgmester Allan S. Andersen er meget berørt af situationen:

"Massefyringerne får store konsekvenser for de enkelte familier, og det får betydning for strukturen i vores lokalsamfund. Alle i Tårnby kender en nabo, et familiemedlem eller en ven, som er ansat i lufthavnen."

Tårnby Kommune har i samarbejde med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, og Københavns Lufthavne A/S, etableret et Rådgivnings- og Jobcenter i selve lufthavnen. Her skal de opsagte hjælpes allerede i opsigelsesperioden. Den hurtige indsats skal være med til at hjælpe de berørte medarbejdere videre med en ny retning i deres arbejdsliv. 

Skønt indsatserne og sikkerhedsnettet står klart, understreger borgmesteren, at i dag er den hårdeste dag for de berørte:

"For os som kommune er det i høj grad borgeren, der er i centrum på baggrund af den triste besked, de nu har modtaget fra deres arbejdsgiver. En besked om, at man ikke længere skal møde op på en arbejdsplads efter måske 10, 20 eller 30 år på jobbet slår benene væk under de fleste. For mange ansatte er luftfartsbranchen en livsstil, og man har stor loyalitet for sin arbejdsplads og har været der længe. I mange familier er det flere generationer, som har haft samme arbejdsplads, og mange har mødt deres ægtefælde på arbejdspladsen."

Allan S. Andersen har et budskab til de berørte medarbejdere fra luftfartsbrancherne:

"Det er ingen skam at blive fyret. I massefyringers tid, hvor alting syntes dystret, så vil jeg gerne forsikre vores berørte borgere om, at vores jobcenter er her for dem. Det er en fælles opgave for samfundet at hjælpe hver eneste ene af de opsagte videre."

Det fremskudte Rådgivnings- og Jobcenter er til for at sikre lokale løsninger. Ledige vil få hjælp til at håndtere chokket over fyringen, de vil få hjælp til afklaring, CV- og ansøgningsskrivning, og med at finde nye job- eller uddannelsesmuligheder. En lang række professionelle outplacement firmaer og faglige organisationer bidrager også.

×

Cookie info