Borgmesteren kiggede forbi politihestene

Politiheste

Med tiden skal 20 politiheste opstaldes på Strandgården på Nøragersmindevej. De 14 er allerede klar, og der trænes på livet løs. Der patruljeres også allerede.

16.06.2020
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Som konsekvens af en delaftale om finansloven for nogle år siden blev det aftalt, at der skulle indsættes 20 nye politiheste, og hertil knyttede ridende betjente, naturligvis.

De 14 heste er fundet, og de befinder sig nu på Strandgården Hestepension, ejeren Rikke Amann står for forplejning og hestenes ophold.

Hestene skal i princippet kunne bruges i hele landet - fx ved større begivenheder. Det var fx planlagt, at de skulle have været en tur til Sønderjylland i forbindelse med de desværre aflyste festligheder i anledning af 100 året for Genforeningen i 1920.

Det meste patruljering sker i og omkring København, herunder selvfølgelig også i Tårnby.

Det er til gengæld i området omkring Nøragermindevej at træningen foregår. Især skal hestene vendes til mange mennesker og høje lyde, så de ikke bliver bange i en tilspidset situation.

Det er uddannede politibetjente, som også selv har en baggrund som ryttere, der står træning og oplæring - og selvfølgelig patruljering. 

Hestene har særdeles fine forhold, herunder en helt ny træningshal på Strandgården.

Borgmesteren sagde efter besøget:

"Det er meget glædeligt, at politihestene har fået ophold her i Tårnby. Vi ligger strategisk og logistisk helt perfekt til opgaven. De meget fine lokale forhold på Strandgården er medvirkende til, at dette med sikkerhed bliver en succes - både for Tårnby og resten af landet. Jeg havde selv et møde med 'Politihestenes Venner', da jeg tiltrådte som borgmester. Dengang drøftede vi muligheden for netop at få politihestene til Tårnby - så også derfor glæder det mig, at de nu er her. Jeg håber alle vil tage godt imod vores nye indbyggere."

×

Cookie info