Kom til åbent Hus og lær om biodiversitet og regnvand i haven

Invitation 25

Vil du have en vild have med spændende planter og små bassiner eller kanaler? Så kom til gratis inspirationsdag hos Tårnby Forsyning, Gemmas Alle 39, tirsdag den 18. august kl. 16-18.

19.07.2020

Den hemmelige ingrediens er regnvand. I stedet for at lede det ud i kloakken, kan du lade det løbe ud i haven og skabe spændende miljøer.
Du kan ovenikøbet få penge for det, hvis du bor i et område, der er fælleskloakeret. Kobler du dit regnvand helt fra kloaknettet, står Tårnby Forsyning klar med et engangsbeløb på 25.982 kr. 

Tilmelding til inspirationsdag d. 18. august senest torsdag den 13. august på ees@taarnbyforsyning.dk

Biodiversitet og rislende vand

Ved inspirationsdagen giver forsyningen og andre grønne folk gode råd om at arbejde med rislende vand i haven og med planter, der trives særligt godt under fugtige forhold. Ved at lade dele af haven gro lidt mere vildt, giver man plads til insekter, fugle og nye plantearter. Det skaber biodiversitet i en almindelig villahave.

Ved arrangementet demonstrerer Tårnby Forsyning også særlige ventiler, som kan forhindre villaejerens kloakker i at bryde sammen under et skybrud. 

"Vi håber at give folk blod på tanden til at gå hjem og føre idéerne videre ud i deres egne haver. Afkobling af regnvandet kan give glæde af haven på en ny og miljøvenlig måde, og det kan være med til at sikre os mod oversvømmelser ved skybrud. Det regnvand, der siver ned i jorden, får ikke vores kloakker til at løbe over", siger Einer Lyduch, der er formand for bestyrelsen i Tårnby Forsyning.

 

Skab Liv I Haven Inspirationsdag 10 09 

 

Biodiversitet på Gyldenvangs Allé

Torsdag den 10. september byder kommunen og forsyningen indenfor i en privat have på Gyldenvangs Allé 20. Her har haveejeren arbejdet med biodiversitet til glæde for bier og andre insekter. Det er et lille stykke natur midt i byen - udtænkt og plejet med en haveejers kærlige hånd og et ønske om et fredeligt fristed.  Også her er der gratis adgang og mange gode idéer at hente. 

Tilmelding til havebesøg senest den 8. september: mkr.tf@taarnby.dk

×

Cookie info