Hjælp insekterne med regnvand og blomster - et projekt om biodiversitet

Blomster ved Tårnby Multicenter

Oversvømmelser og færre insekter er to af de kedelige resultater af den måde vi har levet på i mange år. Men det er samtidig to problemer, som haveejere i Tårnby Kommune kan være med til at løse. Det arbejder Tårnby Kommune og TÅRNBYFORSYNING sammen om i et projekt om biodiversitet og vand i haven.

10.07.2020

Biodiversitet betyder, at der er mange forskellige dyre- og plantearter. Her kan haveejerne hjælpe ved at skabe gode forhold for insekter, såsom bier og smådyr. En god start er at stoppe brugen af sprøjtegifte mod ukrudt og insekter. En anden metode er at skabe små vandoaser i haven ved at samle regnvand op. Mindre regnvand i kloakken betyder samtidig mindre risiko for oversvømmelser. Win-win.

Biodiversitet


Plante- og dyrearter er på tilbagetog, og Danmark har forpligtet sig til at stoppe udviklingen. Tårnby Kommune ønsker at være en grøn kommune og har fokus på biodiversitet. Kommunen sår bivenlige planter og omlægger løbende driften af parker og anlæg, så der er gode levesteder for mange forskellige arter.

"Det er de mange bække små, der gælder her, og derfor vil vi meget gerne inspirere interesserede haveejere til at arbejde i samme retning. Man behøver ikke at lave hele haven om til urskov, men man kan indrette nogle små hjørner og glæde sig over det nye liv, der pibler frem", siger Lars Hein (S), der er formand for Tårnby Kommunes Teknik- og Miljøudvalg.

Regnvand

 

I TÅRNBYFORSYNING handler klimaindsatsen om at undgå oversvømmelser fra kloakkerne ved at håndtere de stigende mængder regnvand på en forsvarlig måde. Forsyningen arbejder hvert år på at forsinke og frakoble regnvand. Det sker ud fra en vandvision, hvis mål er at få de stigende regnmængder til at gøre nytte i stedet for at skabe problemer.

Også her spiller de private grundejere en rolle. Husejere i det fælleskloakerede område kan få et tilskud til at koble regnvandet fra kloakken og håndtere det på egen grund.

 

Haven Inspirationsdag18 8

 

Fælles kampagne

Kommunen og forsyningen gennemfører i år en fælles kampagne med fokus på biodiversitet og regnvand. Her kan grundejerne se, hvordan de med enkle midler kan mindske presset på kloakkerne og få en have med masser af liv. Det foregår på Facebook og hjemmesider og ved events, som kommunen og forsyningen inviterer alle interesserede med til. Den første begivenhed er et borgermøde på TÅRNBYFORSYNING, Gemmas Allé 39 d. 18. august 2020.

×

Cookie info