Tårnbys unge er vilde med erhvervsuddannelser

Unge I Uddannelse

Mens kun 14 pct. af de unge som helhed i hovedstadsområdet vælger en erhvervsuddannelse, så er det 25 pct. af de unge, der vælger den vej i Tårnby

12.02.2020
NB - arkivnyhed - kan være forældet

I efterhånden en del år har der været fokus på, at for få unge tager en erhvervsuddannelse, mens for mange - som måske slet ikke egner sig til det - i stedet vælger den almene gymnasievej.

Erhvervslivet og samfundet har i den grad brug for at de unge også vælger erhvervsvejen - og det har de unge i Tårnby Kommune lyttet til.

Tallene viser tydeligt, at der er brug for unge med en erhvervsfaglig uddannelse. Godt 139.000 faglærte på landsplan har nemlig rundet de 60 år, og det betyder, at de har udsigt til at gå på pension inden for de næste 10 år.

"Alle er nødt til at bidrage, også kommunerne. Der findes så mange gode muligheder, hvor børn og unge kan få lov til at snuse til, hvor deres interesser ligger og afprøve sig selv inden for forskellige fag. Virksomheder over hele landet står klar til at samarbejde med skolerne og vise deres fag frem til de kommende generationer", siger formand for Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou i en pressemeddelelse fra Dansk Byggeri.

Og Tårnby Kommune er netop en af de kommuner, som aktivt har arbejdet for, at de unge i udskolingen har fået øjnene op for de mange muligheder, der er, ved at gå den erhvervsfaglige retning.

Borgmester Allan S. Andersen siger:

"Det er en udvikling, som glæder mig. Vi har i udskolingen arbejdet målrettet med at åbenbare mulighederne for at gå erhvervsvejen. Vi har haft succesfulde praktikforløb for de ældste elever, og i det hele taget har vi aktivt forsøgt at åbne de unges øjne for de mangfoldige muligheder, der er efter grundskolen - herunder erhvervsfaglige uddannelser. Jeg har selv en baggrund som faglært, så jeg kender til mulighederne på området - også de videreuddannelsesmuligheder, som findes for faglærte. Og de er heldigvis blevet endnu bedre med årene".

Borgmesteren understreger også, at Tårnby Kommune har et godt og frugtbart samarbejde med det lokale erhvervsliv, og at virksomhederne har været gode til at støtte op om, at flere unge vælger en erhvervsfaglig retning. Kommunen og virksomhederne arbejder bl.a. sammen om brobygningsforløb for de ældste elever.

×

Cookie info