Intensiveret kontrol med arbejds- og uddannelsesklausuler

Verdensmaal Custom1

Økonomiudvalget har besluttet, at kommunen nu øger kontrollen med at de indgåede arbejds- og uddannelsesklausuler overholdes. Det gælder både for nuværende og fremtidige kontrakter med kommunen

07.02.2020
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Den øgede kontrol skal udføres i et samarbejde med revisionsfirmaet PWC, som har stor erfaring med indsatser på netop dette område.

Hidtil har der primært været tale om kontrol ud fra stikprøver. Med aftalen med PWC vil kommunen nu gå mere systematisk til værks for at sikre, at de indgåede aftaler også overholdes.

Tårnby Kommune har lidt over 100 forskellige årlige kontrakter, som er omfattet af klausulerne. Det drejer sig om kontrakter på bygge- og anlægsområdet og om kontrakter omkring vare- og tjenesteydelser.

Verdensmål hænger sammen med sociale klausuler

Som noget nyt skal FN's verdensmål også indskrives i kontrakterne, kommunen indgår. Mål nummer 8 handler specifikt om anstændige jobs og økonomisk vækst, herunder særligt delmål 8.6 om at fremme vedvarende, inklusiv og bæredygtig økonomisk vækst, fuld og produktiv beskæftigelse samt anstændigt arbejde til alle.

Borgmester Allan S. Andersen siger:

"Vi opruster simpelthen vores hidtidige indsatser med vores nye beslutning. For at sige det kort, så bliver kontrollen noget mere omfattende nu. Vi sender nu et endnu tydeligere signal end tidligere om, at Tårnby Kommune prioriterer ordentlige arbejdsforhold og overholdelse af rettigheder meget højt. At vi nu også indskriver FN's verdensmål i kontrakterne, ser jeg også meget positivt på - ikke mindst fordi det er så konkret og relevant netop her".

×

Cookie info