Nedlæggelse af stillinger i Lufthavnen er utrolig tragisk

Lufthavn

Meldingen fra Københavns Lufthavn onsdag om, at man vil afskedige omkring hver fjerde medarbejder er et hårdt slag ikke mindst for de berørte, men også for hele Tårnby Kommune.

05.08.2020
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Det er en direkte konsekvens af Coronakrisen og den lave aktivitet i Lufthavnen, der gør, at man nu planlægger at nedlægge 650 fuldtidsstillinger ud af i alt cirka 2600.

Rejse- og flybranchen er blandt de absolut hårdest ramte af Coronakrisen. Mange ansatte har i nogen tid været omfattet af lønkompensationsordninger, men de er ved at udløbe nu.

Det vurderes, at omkring hver tredje medarbejder i Lufthavnen har bopæl i Tårnby Kommune.

Inden dagens udmelding var ledigheden allerede steget med cirka 75 procent i Tårnby siden starten af marts.

Tårnby Kommune har løbende iværksat en række tiltag for at afbøde de værste konsekvenser af krisen. Der er blandt andet oprettet et fremskudt Jobcenter i Lufthavnen, som sørger for vejledning, kompetenceudvikling og sparring til ledige, opsagte medarbejdere og virksomheder. Der arbejdes ligeledes på at matche ledige og opsagte med virksomheder i andre brancher, som evt. mangler arbejdskraft.

Heldigvis har der været tid til at iværksætte tiltag som det fremskudte jobcenter, inden mange af afskedigelserne for alvor kom. Det skyldes lønkompensationsordningerne.

Borgmester Allan S. Andersen kalder det en trist dag efter meldingen fra Lufthavnen.

"I forvejen er mange borgere blevet meget hårdt ramt af krisen her i Tårnby. Dette forstærker desværre tendensen med stærkt stigende ledighed, og i nogle familier er flere i husstanden ramt. Det er virkelig trist, selvom det måske ikke er en helt uventet udvikling. Vi har jo vidst, at lønkompensationsordningerne ville løbe ud. Lokalt har krisen i luftfarten af gode grunde meget store konsekvenser. Men det har også stor negativ betydning for hovedstaden og regionen og landet som helhed. Lufthavnen har været vækstmotor på en lang række områder, og nu er vi sat væsentligt tilbage. Vi skal formentligt flere år frem, før vi igen kommer bare i nærheden af det tidligere aktivitetsniveau i og omkring Lufthavnen".

×

Cookie info