Godt gang i aktiviteterne i Jobcentret i Lufthavnen

Jobcenter CPH

Det fremskudte Jobcenter i CPH har nu været officielt åbnet i lidt over en måned. Og der er godt gang i arbejdet med både vejledning – og med at matche job mellem virksomheder og opsagte/ledige medarbejdere.

04.08.2020
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Det fremskudte Jobcenter i Lufthavnen har allerede henvist 250 personer til karrierevejledning. Der er indtil videre blevet søgt varslingspuljemidler på vegne af 13 virksomheder.

Senest kom der fredag eftermiddag tilsagn fra staten på midler til SAS, og det betyder, at der allerede kan sættes gang i henvisninger til bl.a. vejledning og jobsøgning i midten af denne uge.

Jobcentret søger midlerne via STAR - Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Det er først når midlerne er godkendt af styrelsen, at arbejdet kan sættes ind.

Det fremskudte Jobcenter har allieret sig med otte af landets bedste aktører inden for karrierevejledning og jobsøgning, som står klar med kompetent vejledning og støtte på et højt og relevant niveau.

Der tilbydes forløb med to ugers karriere/jobvejledning og mulighed for op til otte ugers uddannelse. Uddannelse kan primært være AMU, diplomuddannelse eller FVU.

Al karriere- og jobvejledning foregår fra Jobcentrets lokaler i Københavns Lufthavn.

Borgmester Allan S. Andersen siger:
"Nu er der også kommet bekræftelse på, at staten yder midler til arbejdet med de opsagte hos SAS, så det er utrolig glædeligt i en svær tid, at vores fremskudte Jobcenter på den måde også kan sætte ind på det vigtige område, hvor mange er berørt lige nu. Jobcentret har en stor opgave foran sig, men jeg er overbevist om, at vi har truffet den helt rigtige beslutning med at lave indsatser i selve lufthavnen - altså der hvor vi har de aktuelle udfordringer".

Fakta

De opsagte har bopæl i forskellige kommuner. Ca. en tredjedel kommer fra Tårnby Kommune og en anden tredjedel fra Københavns Kommune. Den sidste tredjedel kommer fra andre kommuner på Sjælland, primært omegnskommuner samt fra Sverige.

Der er lige nu 900 tilkendegivelser fra opsagte om, at de ønsker at modtage forløb hos Jobcentret i CPH, og der kommer flere til hver dag

×

Cookie info