Statusmelding fra borgmesteren den 8. april 2020

Allan Andersen foto

Melding op til påske fra borgmester Allan S. Andersen

08.04.2020
NB - arkivnyhed - kan være forældet

"Jeg har sammen med ledelsen af kommunen nu afholdt to møder i vores krisestab, siden vi fik meldingen fra statsministeren mandag aften om det videre forløb.

Endvidere har jeg afholdt et informationsmøde for medlemmerne af Kommunalbestyrelsen.

Vi er nu i gang med den første etape af en kontrolleret genåbning af vores samfund - og dermed vores kommune. Men meget er fortsat desværre lukket ned, og vil være det frem til den 10. maj, som det ser ud på nuværende tidspunkt.

Skoler og dagtilbud

Det er nu en kontrolleret genåbning af vores samfund, vi står over for. Vi starter den 15. april, hvor vi igen åbner vuggetuer, børnehaver, fritidsordninger - og de mindste klasser fra 0. til 5. klasse på skolerne.

Vi åbner på alle institutioner og skoler i Tårnby. Det bliver altså i de vante omgivelser, at børnene skal have deres hverdag.

Men det bliver på en anderledes måde, end vi er vant til. Der skal tages særlige hensyn. Der kommer til at gælde en lang række sundhedsfaglige regler, som skal følges. Det drejer sig bl.a. om omfattende rengøring, afstand og om at være så meget ude, som muligt.

Den konkrete tilrettelæggelse vil ske på skoler og institutioner, selvfølgelig forankret i klare udmeldinger fra forvaltningen på Rådhuset, som tager udgangspunkt i de sundhedsfaglige retningslinjer.

For fortsat at undgå smittespredning skal børn blive hjemme, hvis de udviser tegn på sygdom. Alle forældre vil få informationer via Aula og Famly omkring de konkrete forhold på skoler og institutioner.

Gode og kompetente kræfter står nu sammen om en genåbning på disse områder. Ikke en let opgave - men en opgave, vi løser.

Og ja, jeg ved godt at der er mange af jer der kan være nervøse efter udmeldingen om genåbning af dagtilbud og skoler. Jeg kan også garantere, at vi gør alt der står i vores magt for at passe godt på børn og medarbejdere.

Der er mange spørgsmål, som ikke er helt afklaret endnu. Men det bliver de frem mod den 15. april. Vi arbejder hårdt på at få tingene på plads. Som altid, er I velkomne til at kontakte ledelserne på skoler og på dagtilbud, hvis I har spørgsmål.

 Ældreområdet

På vores ældreområde er der i Tårnby - som i resten af landet - et stort fokus på at fremskaffe værnemidler på den mest hensigtsmæssige måde.

Vi har et effektivt team, som arbejder hårdt på at sikre, at vi hele tiden har nok, og at vi ikke kommer til at mangle værnemidler i Tårnby Kommune.

På plejehjemmene forløber hverdagen fortsat godt - men noget anderledes end normalt.

Beboernes velbefindende og tryghed ligger alle meget på sinde. Jeg ved, at de manglende muligheder for besøg tager hårdt på nogle. Vi er mange der glæder os til, at besøg igen bliver en mulighed. Indtil da vil jeg - endnu en gang - gerne rose vores dygtige og dedikerede medarbejdere, der gør et fortrinligt arbejde i en vanskellig tid. Det gælder på plejehjemmene - men så sandelig også i en lang række andre funktioner i vores kommune, fx rengøringen samt administrationen.

Jeg blev rigtig glad, da jeg hørte en melding fra Plejehjemmet Ugandavej om hverdagen lige nu. De har også udfordringer, men de går fortsat mange ture, de bruger deres tre cykler jævnligt og de udforsker Fælleden stadigvæk. Det er noget, der giver glæde lige nu. Plejehjemmet opdaterer også deres egen hjemmeside med de løbende aktiviteter for de pårørendes skyld.

Man har også lavet en sluse, hvor pårørende kan lægge fx blomster og hilsner.

Plejehjemmet får masser af positive tilkendegivelser, ros og anerkendelse fra pårørende.

Ikke kun de pårørende tænker på de ældre. Plejehjemmet har i dag onsdag før påske fået en stor kurv med breve, påskeæg, blomster og chokolade fra 3A på Skelgårdsskolen.

Helene Fisker, der er plejehjemsleder vil jeg citere - for hun siger det så godt og præcist:

"Denne hilsen til beboerne og personalet har især rørt os alle, og samtlige breve vil blive læst op i dag og løbende hen over påsken. Det giver os i den grad mod på at fortsætte vort gode arbejde og på at fortsætte alle vores hyggelige gode aktiviteter".

Sundhedsplejen

Sundhedsplejen hører også til blandt de kritiske funktioner. I Tårnby Kommune følger vi Sundhedsstyrelsens anbefalinger tæt og sikrer, at disse overholdes, på dette område også.

For at mindske smitterisikoen foretages besøg dog ikke helt, som vi kender det.

Læs meget mere om det på vores hjemmeside.

I det hele taget håber jeg mange vil bruge de informationer, vi har samlet på www.taarnby.dk/corona

Tak til alle

Til slut vil jeg blot takke alle for at vise så stort et samfundssind, som I gør derude. De frivillige, der gør en kæmpe forskel. Personalet, som utrætteligt gør deres bedste i en krisetid. Forældre og pårørende, der får en svær hverdag til at fungere. Tak til alle, som tænker på andre.

Og husk nu, at selv om foråret kalder - og det er skønt derude, så skal vi ikke samles lige nu.

Vi står sammen i Tårnby - godt nok på afstand, et stykke tid endnu".

 

Allan S. Andersen
Borgmester

×

Cookie info