Statusmelding fra borgmesteren den 3. april 2020

En aktuel status fra borgmester Allan S. Andersen om situationen i Tårnby lige nu

03.04.2020
NB - arkivnyhed - kan være forældet

 Allan Andersen foto

Mens vi alle forbereder os på lysere tider - og en forhåbentlig snarlig kontrolleret genåbning af samfundet - vil jeg gerne give en aktuel status på nogle områder.

For at støtte bedst muligt op om de af vores borgere, der i denne tid arbejder i kritiske funktioner - på f.eks. hospitaler, plejehjem, døgninstitutioner mv. - og ikke har mulighed for anden pasning, har vi ekstraordinært oprettet nødpasning i weekender, om aftenen og om natten for børn mellem 0 og 9 år i Børnehuset Vestre Bygade. 

Alle forældre skulle nu være blevet informeret om dette via Aula og Famly, hvor tilmeldingsfrister mv. også er beskrevet. Vores dygtige medarbejdere i Vestre Bygade er parate til at sikre, at det bliver en tryg og god oplevelse for børnene.

I denne uge har vi også åbnet 'Den Virtuelle Klub Tårnby'. 

Kort beskrevet, så er det en mulighed for at vores unge i klubben kan være sammen virtuelt, når de nu ikke kan være sammen fysisk.

Der foregår forskellige online aktiviteter, som de unge inddrages i at vælge. Jeg hører fra klublederne, at de unge allerede har taget rigtig godt imod at gå i klub på en ny måde, både fordi de kan være sammen med kammeraterne fra klubben og fordi de kan være sammen med de voksne fra klubben.

Jeg har fået af vide, at der allerede den første aften var en ung dreng der tilbød at hjælpe de voksne med teknikken, og som skrev, "vi skal opføre os ordentligt herinde, det vil jeg gerne hjælpe med at sørge for". Det er dejligt at vide, at vores unge også er med til at støtte op i denne tid. 

Under Covid-19 epidemien har mange frivillige aktører meldt sig på banen for at hjælpe udsatte borgere igennem den hårde tid. Hvor er det dejligt. 

Dem der melder sig er både lokale aktører, organiserede og enkeltpersoner, men også de nationalt forankrede frivillige byder ind med hjælp til praktisk bistand og mental støtte. 

Konkret har frivillighedskoordinatoren i Tårnby bl.a. modtaget henvendelser fra lufthavnen ift. om hjemsendte medarbejdere kunne bidrage - både nu men også når samfundet åbnes op igen. 

Herudover har frivillighedskoordinatoren også været i kontakt med en fysioterapeut, som har opstartet motion for beboerne i Tårnbyhuse's boliger, hvor han instruerer fra gården og beboerne er med fra altanen. 

På Sundhedscentrets hjemmeside kan I finde mere information om de frivilliges indsatser

Tårnby Kommunes borgere over 15 år har også mulighed for at bruge den digitale portal Boblberg. Ved brug af denne portal kan brugerne oprette "digitale bobler" til at søge sociale fællesskaber såsom en ny ven, træningsmakker, ligesindede at tale med om eksempelvis angst og depression, bonus-bedsteforældre eller - børnebørn. Forhåbentlig kan denne portal hjælpe med at skabe nogle gode digitale netværk i denne periode, hvor vi ikke kan mødes ude 'i den virkelige verden'. Læs mere om tilbuddet lige her 

Vi skal ikke glemme de små Tårnby borgere. Jeg ved, at vores legepatrulje savner at lege, tumle, fjolle og hygge med børnene i Tårnby Kommune.

Derfor inviterer de jer med til at kigge indenfor i deres nye Facebook-gruppe, Leg med LEGEPATRULJEN i Tårnby. Her vil de lægge små klip op med idéer til sange, lege og andre aktiviteter som børnene og deres familier kan lave hjemme.

 

Jeg ønsker alle god weekend.

Allan S. Andersen

Borgmester

×

Cookie info