Et anderledes forår på Kulturzonen

Kulturzonen

Kulturzonens gule længer lyser smukt i forårssolen og rundt omkring bliver træer og buske grønnere og grønnere for hver dag, men indenfor er der stille….

27.04.2020
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Vestamagers kulturhus, Kulturzonen, blev som resten af Danmark lukket ned d. 12. marts. Hvor det før nedlukningen var et sted med et dagligt liv af gæster i caféen, foreninger og institutioner, som booker sig ind i lokalerne, musikskoleelever, der kommer og går, og børn på legepladsen og det store grønne areal omkring gården, er der nu uvant stille og alle arrangementer er aflyst til og med august.

Kulturhusets medarbejdere arbejder fra hjemmekontorerne - når de ikke lige er udlånt til Tårnby Kommunes nødberedskab i skoler og institutioner - med at tilrettelægge en spændende ny sæson, sådan at der er noget at glæde sig til, når vi igen må samles om kulturelle og sociale begivenheder.

Tårnby Musikskole, som har base på Kulturzonen, plejer der også at være mere lyd i, men det skal man nu ikke lade sig narre af: musikskolens undervisere har lige som skolelærerne i vid udstrækning taget udfordringen med online-undervisning op og sørger for at holde kontakt til alle soloelever. Alt efter temperament og teknologiske muligheder gør de hver især alt, hvad de kan, for at eleverne kan holde gang i deres instrumenter og bevare musikken som en del af deres p.t. meget anderledes hverdag.

Indtil Kulturzonen igen bliver fyldt med børn, unge og familier, der nyder en friskbagt bolle eller et måltid mad i caféen, har gang i bordtennis-, billard- og airhockey-bordene eller blot nyder en rolig stund i et hjørne med en computer eller en bog, er en del af Kulturzonen blevet indrettet til Skelgårdsskolens 1. klasser. Skolen får på den måde et ekstra klasselokale med adgang til et stort udendørs område, som kan hjælpe til at skolen kan overholde retningslinjerne for god afstand mellem børnene. Det bliver så dem, der får lov at nyde pære-espalierets smukke hvide blomster…

×

Cookie info