BørneMobilen triller ud til eleverne i Tårnby Kommune

Børnemobilen - logo for Børns Vilkår.

Kæresteproblemer? Drillerier? Sex? Mobning? Nu kommer ”BørneMobilen” til Tårnby Kommune, for at styrke børnenes viden om at søge hjælp.

19.09.2019
NB - arkivnyhed - kan være forældet

BørneTelefonen hos Børns Vilkår havde sidste år knap 50.000 samtaler med børn og unge, der havde brug for rådgivning om alt fra kæresteproblemer og ensomhed til overgreb. Alligevel er der mange børn i Danmark, der står alene med deres problemer. For at styrke børn og unges viden om handlemuligheder og mod til at søge hjælp når noget er svært, kører BørneMobilen ud i landet og møder børnene der, hvor de er.

I samme anledning inviterer BørneMobilen kommunens forældre til en gratis samtalesalon på Tårnby Bibliotek, mandag den 30. september 2019 fra kl. 16.30-18.00.

Tilmeld dig arrangementet

Her kan forældre få et unikt indblik i børn og unges fællesskaber gennem deres egne fortællinger om mobning, konflikter og mistrivsel. Der vil være fokus på, hvordan man som forælder kan understøtte gode fællesskaber, og der vil være mulighed for at dele egne udfordringer og erfaringer med andre forældre.

I løbet af september, oktober og november besøger BørneMobilen alle eleverne på Tårnby Kommunes folkeskoler. Med afsæt i andre børns fortællinger fra BørneTelefonen, vil BørneMobilen styrke elevernes viden om handlemuligheder - herunder også BørneTelefonens anonyme rådgivningstilbud. Gennem aktiviteter og øvelser oplyses eleverne om deres rettigheder og muligheder for at søge hjælp, når livet er svært.

Skolechef Per Trudslev udtaler: "I Tårnby Kommune er vi utrolig glade for samarbejdet med Børns Vilkår og BørneMobilen, og vi er sikre på, at samarbejdet vil understøtte det allerede eksisterende trivselsarbejde på skolerne. Børns sociale og faglige trivsel hænger tæt sammen, og vi er derfor naturligt optaget af, at alle vores børn trives på alle tænkelige måder. Trivslen er også i fokus hos kommunens politikere, så vi er alle enige om, at det er et vigtigt område at beskæftige sig kontinuerligt med. Når vi i fællesskab, forældre og skoler imellem, lykkes med trivslen, lykkes vi også med et godt skoleliv."

Børns Vilkår og TrygFonden har siden 2008 samarbejdet om at hjælpe stadig flere børn i Danmark via BørneTelefonen. BørneMobilen er en del af dette samarbejde.

"Med BørneMobilen vil vi også komme i kontakt med børn, som normalt ikke bruger BørneTelefonen. Det giver os mulighed for at hjælpe flere, samtidig med at det kan give os endnu større viden om, hvad der rører sig i børnenes liv. Når vi ved det, kan vi blive endnu bedre til at tale børnenes sag,", siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.

"Børnene har hele tiden haft en linje til én, der lytter. Nu kommer BørneTelefonen ud til børnene, så de kan sætte ansigt på rådgivningen og få et indblik i, hvilke problemer andre børn har. Det kan styrke dem i at tale højt om små og store ting, der fylder i hverdagen", siger direktør i TrygFonden, Gurli Martinussen.

Yderligere oplysninger

Pressemedarbejder i Børns Vilkår, Michael Wibe: miwi@bornsvilkar.dk

Pressechef i TrygFonden, Karen Bøgedal: Tlf. 3056 3432, kb@trygfonden.dk
Skolekonsulent i Tårnby Kommune, Maggi Møller Knudsen: Tlf. 20526274, mmk.bk@taarnby.dk

 BørneMobilens besøg på folkeskolerne i Tårnby Kommune:

Dato

Skole

26.-27. september

Nordregårdsskolen

1.-2. oktober

Kastrupgårdsskolen

3.-4. oktober

Korsvejens Skole

7.-10. oktober

Pilegårdsskolen

21.-23. oktober

Løjtegårdsskolen

24.-25. oktober

Skottegårdsskolen

6.-8. november

Skelgårdsskolen

×

Cookie info