Amagers historie som podcast

Taarnby Kirke Foto Rikke Colburn

Amagers historie som podcast - med et tilskud fra blandt andet Tårnby Kommune har historiker, journalist og amagerkaner Majken Astrup produceret de første af en række podcast, du kan høre

25.10.2019
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Der sker så meget på Amager. Det gjorde der også før i tiden.

I dag er det områdefornyelse, tilflyttere og en langsom inddragelse af øens gamle industriområder til boliger og kultur. Lufthavnen har vokseværk og Dragør indtages af velhavende liebhavere. Før i tiden var det jagten på rensdyr, dyrkningen af den frugtbare muldjord eller kampen om at være kongens amagere. Historierne er mange på den tættest beboede ø i Danmark.

Den nye podcastserie Stemmer fra Amar  ser nærmere på Amager som ø og som historisk område. Fra tilblivelsen for 16.000 år siden, over hollændernes ankomst i 1500-tallet, jødernes flugt under 2. Verdenskrig og frem til i dag.

Find alle afsnit om Skabelsen, Sild og Søfart samt tilflytterne og m.m.

Podcastserien er produceret af historiker, journalist og amagerkaner Majken Astrup med fotografier af Rikke Colburn. Serien bliver på ti afsnit, som løbende bliver udgivet.

Tilflytterne - afsnit 3, Stemmer fra Amar I begyndelsen af 1500-tallet headhunter Christian 2. en gruppe hollændere, som kommer til Amar for at dyrke grøntsager til hoffet og hovedstaden. Men det er ikke uden omkostninger for de lokale fæstebønder, som må fraflytte deres gårde til fordel for tilflytterne. I de næste 3-400 år vender hollænderne op og ned på Amar - og bliver kun langsomt en del af den øvrige befolkning. Deres traditioner og tankesæt kan stadig ses på øen i dag - lyt med og bliv klogere på Amars historie.

Projektet er støttet af Tårnby Kommune, Dragør Kommune, Museum Amager, Amager Øst Lokaludvalg og Amager Vest Lokaludvalg.

×

Cookie info