Årets Foreningspriser 2019 er blevet uddelt

Taarnbykoret

Ved en hyggelig sammenkomst tirsdag aften den 12. november 2019 i Rådhusets kantine blev årets Foreningspriser overrakt.

13.11.2019
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Borgmester Allan S. Andersen bød velkommen og sagde blandt andet:

"En af de meget vigtige årsager til, at Tårnby Kommune er "Mulighedernes kommune", et særdeles eftertragtet sted at bo og leve, det er  kommunens mange forskellige og meget gode fritids- og idrætsfaciliteter og ikke mindst de mange foreninger og frivillige, der skaber liv og kultur i lokalsamfundet. Tak til alle de frivillige foreningsledere for det. " sagde Allan S. Andersen.

Borgmester Allan Andersen Byder Velkommen

Borgmester Allan S. Andersen bød velkommen til gæsterne og benyttede samtidig lejligheden til at takke Tårnby Musikskole for underholdningen ved arrangementet. Foto: Kurt Pedersen, Amager Fotoklub

Tårnby Kommunes Foreningslederpris tildeles en foreningsleder eller foreningsledere, der på frivillig basis gennem en årrække har virket som leder eller ledere i foreningslivet i Tårnby Kommune. Prisen blev stiftet i 1989 og uddeltes for 30. gang. 

Henrik Zimino Overraekker Kulturlederprisen Til Schaeferhundeklubben

Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget Henrik Zimino overrakte Foreningslederprisen for 2019 til Henning Visholm fra Schæferhundeklubben.  Foto: Kurt Pedersen, Amager Fotoklub

Schæferhundeklubbens kreds 2 er kun en af Henning Visholms mange frivillige forpligtigelser, hvor han uhøjtideligt og effektivt giver den slidte floskel om "at gøre en forskel" mening og indhold.

"Henning er altid glad og rolig, har altid en bemærkning der får folk til at føle sig velkomne og værdsatte, og så spreder han lys og glæde blandt dem som ikke har det så nemt, mennesker, som af en eller anden grund godt kan føle sig alene eller isolerede" udtaler Henrik Zimino.

Tårnby Forenings Råds Foreningspris tildeles en forening, enten som anerkendelse for gennemførelse af et særligt prisværdigt initiativ eller projekt der går ud over foreningens traditionelle aktivitetsområde, eller som anerkendelse af et forbilledligt foreningsarbejde gennem en årrække. Et samarbejdsprojekt mellem flere foreninger kan også komme i betragtning.  

Prisen kan tildeles en forening, en afdeling heraf, eller en kreds af foreninger, hvor mindst en af foreningerne er medlem af Tårnby Forenings Råd. Prisen blev stiftet i 1989 og uddeltes for 29. gang.

 Formand Taarnbykoret Dorrit S Erlandsson Formand Taarnby Fritidsraad

Formanden for Tårnby Forenings Råd Terkel Spangsbo overrækker Foreningsprisen for 2019 til Dorrit S. Erlandsson,  formand for Tårnbykoret. Foto: Kurt Pedersen, Amager Fotoklub

Terkel Spangsbo sagde blandt andet: 

"Hvem bliver så årets forening i Tårnby 2019? De ved det godt selv. De har nemlig supertravlt med deres 75 års jubilæumsarrangement, så vi var nødt til at overraske dem i går aftes. Det samarbejde som nok kan blive vellydende og flot rungende, er netop et af korets særkender. Hvorfor bare synge alene, når man kan udfordre sig selv og sætte 35 messingblæsere på korets egne stemmer bag. 

Koret har gennem tiderne også glædet andre. De har rejst i ind- og udland og har repræsenteret kommunen. Faktisk er koret leverandør til det kongelige danske hof. De sang for Dronning, folk og fisk ved åbningen af Den Blå Planet og var også med, da det første spadestik blev taget. "

 

×

Cookie info