Bevaringsforeningen for Tårnby - 25 års jubilæum på Tårnby Rådhus.

Lis Schneevoigt taler for de mange gæster

Den hæderkronede, aktive og meget synlige ”Bevaringsforeningen for Tårnby Kommune” fejrede lørdag den 16. marts sit 25 års jubilæum med en velbesøgt reception på Tårnby Rådhus.

18.03.2019
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Borgmester Allan S. Andersen indledte sin tale med at beskrive foreningens formand gennem alle årene Lis Schneevoigt:

"Lis har været en engageret, vedholdende og utrættelig indpisker internt i foreningen, og tilsvarende en engageret, vedholdende og utrættelig fortaler for bevaring af Tårnby Kommunes bygningsmæssige kulturarv over for kommunen."

Borgmesteren roste foreningens mange aktiviteter og initiativer, herunder ikke mindst Arkitekturprisen, og sluttede af med at takke Bevaringsforeningen for foreningens engagement i udformningen af Tårnby Kommune og konstaterede at "Vi er ikke enige om alt, men vi er enige om målet - et godt sted at bo for borgerne, nu og i fremtiden, skabt med udgangspunkt i og respekt for historien".

Borgmester Allan S. Andersen taler for Bevaringsforeningen
Borgmester Allan S. Andersen taler for Bevaringsforeningen. Foto: Flemming Lamberth

Lis Schneevoigt udredte i sin tale en række forskellige, også morsomme begivenheder, der har udspillet sig gennem foreningens historie. Lis Schneevoigt udtrykte stor tak til Tårnby Kommune, forskellige navngivne personer og mange institutionelle samarbejdspartnere.

Og netop de mange forskellige gæster og taler fra blandt andre Helge Torm, Landsforeningen for Bygnings- og Landsskabskultur,  formanden for Museum Amager Carsten Dinesen Maass med flere, vidnede om at Bevaringsforeningen for Tårnby er en helt moderne, netværksorienteret forening, der søger at skabe resultater gennem samarbejder og alliancer.

Bestyrelsesmedlem i Bevaringsforeningen, Jørgen Schneevoigt, havde et meget spændende billedforedrag om foreningen gennem tiden; nedslag på markante begivenheder, projekter, forskellige årsmøder og ikke mindst en gennemgang af de bygninger der siden 1999 har fået foreningens Arkitekturpris. 

Undervejs blev Poul Feldvoss' meget fine sang "Bevar mig vel", der blev skrevet til foreningens 10 års fødselsdag i 2004, sunget.

Heinrich Ehrenreich, hæderkronet medlem af Bevaringsforeningen for Tårnby ved siden af borgesteren.
Heinrich Ehrenreich, hæderkronet medlem af Bevaringsforeningen for Tårnby ved siden af borgmesteren. Foto: Flemming Lamberth

×

Cookie info